Karin Manzoor. Foto: Daniel Elfvelin

Var har hyddorna tagit vägen?

KRÖNIKA

Jag går på den mjuka skogsstigen, de hårda stenarna är täckta av frodig björnmossa, löven är fuktiga och det doftar barndom. De kala träden och de majestätiska tallstammarna fyller skogens pelarsal. Men, inte så långt ögat kan nå ser jag någon hydda.

Tänk vad mycket roligt vi hade i hyddan. Hyddan, som jag och mina kamrater byggde av grenar. Ja, av det som fanns i skogen.

Hyddan var en oas. Där lekte vi mamma, pappa, barn, indianer och kållibojsare och det bästa av allt, Hemliga klubben, träffades där. Vi sparade på viktiga saker i en liten låda, som vi tryggt förvarade under granrismattan så att ingen kunde hitta den, inte ens de stora pojkarna.

Ibland satt min kompis Kerstin och jag på tryggt avstånd och tittade på de som gick skogspromenad, genom den lilla hyddöppningen. På vintern spanade vi efter tomten och ibland var det roligt att bara sitta i hyddan och fundera.

Vi inredde hyddan, gjorde fint och hemtrevligt och granrismattan var mjuk och skön att sitta på.

Ibland hälsade andra hyddägare på och om jag hade riktigt tur, hade mor lagt ner en liten flaska saft och Mariekex i min lilla utflyktskorg.

Jag fortsätter min skogspromenad, men min hyddjakt är utan resultat. Hittar ingen!

Men, jag ger inte upp. Jag fortsätter hoppfull långt in i skogens pelarsal. Det börjar regna och längtan efter en hydda blir mer och mer påtaglig. En hydda, som kan skydda mig från det piskande regnet. Nej, ingen hydda i sikte.
Var har hyddorna tagit vägen?

  • Karin Manzoor
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det