• Foto: Daniel Elfvelin
    Julia Karlsson går till Aranäs.
  • Foto: Daniel Elfvelin
    Cecilia Schön lämnar Baltichov för allsvenska Kärra.

Bittert slut även för damerna i Baltichov

Handboll

Det har varit en säsong kantad av en del motgångar, men hela tiden har Baltichov kämpat sig tillbaka. När kvalet fick sin upplösning hade man dock inte marginalerna med sig. Karlskrona Flottan vann med uddamålet och tar platsen i division 1.

I lördags sörjde Baltichovs herrar sin förlust i kvalfinalen och på onsdagskvällen var det damernas tur när de var på nytt besök i Karlskrona. I söndags kvitterade man till 1–1 i matcher och det var inte långt ifrån att vändningen fullbordades.

– Med 40 sekunder kvar hade vi ett bra läge som deras målvakt räddade. Istället gjorde Karlskrona 16–15, säger tränaren Jesper Nielsen.

– Alla var jätteledsna, det kändes tungt när vi var så nära. Men tjejerna gjorde det fantastiskt bra. De spelade för varandra och vi höll oss den linje vi bestämt på förhand. Det var en bra spelad match av två bra lag.

Inledningsvis var Baltichov tagna av stundens allvar och hamnade i ett 0–3-underläge, men efter cirka tio minuter fick man ordning på spelet. Som vanligt hade man ett solitt försvar, däremot var de tekniska felen i anfallet lite för många. Målproduktionen har varit en akilleshäl vid flera tillfällen den här säsongen.

– Där behöver vi bli lite mera noggranna, ha mer fokus den sista delen. Och vi har snabba spelare som vi kan använda bättre i kontringar, det får vi titta på till nästa säsong.

Men trots allt är det en stolt Baltichovtränare som blickar tillbaka på säsongen som varit. Laget har brottats med en hel del skador och bland annat haft en stor omsättning på målvakter. Med bara ett par omgångar kvar av grundserien var det många som räknat bort Baltichov som dock lyckades vinna de två sista matcherna och göra de 18 plusmål som krävdes för en kvalplats. Väl i kvalet har man också lyckats resa sig efter bakslag och till sist var man alltså så när att vända kvalfinalserien, trots två avslutande bortamatcher.

– Det här får vi inte glömma när vi nu analyserar säsongen, säger Jesper Nielsen.

Lagbygget inför hösten har redan startat. Viktiga spelare som Emma Andersson och Linnea Aruvald blir kvar. Däremot tappar man Julia Karlsson och försvarsgeneralen Cecilia Schön.

– Julia går till Aranäs i division 1 och Cissi till Kärra som vann ettan och går upp i allsvenskan. Det är fantastiska spelare men de är värda att spela på en högre nivå.

Förr eller senare räknar Jesper Nielsen dock med att duon vänder hemåt.

– De har båda blåvita hjärtan.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher