dfb5bf2e2e5a31854906e86a85a08882-pv_web.jpg

Från student till koncernchef

Lerum

Kevin Ewerlöf är juriststudenten från Lerum som till sommaren blir koncernchefsvikarie på Adecco.
6 000 studenter sökte jobbet, vars månadslön är 100 000 kronor.

– Jag måste erkänna att jag är lite tagen och har svårt att låta det sjunka in, säger Kevin en dag efter att han fått beskedet.

– Nu ska jag bara njuta av detta.

Den blivande vikarierande koncernchefen för det stora bemanningsföretaget Adecco kommer under två veckor i slutet av juli åka runt till flera av företagets kontor och se hur arbetet fungerar rent praktiskt. I augusti är det sedan hög tid att ta sig an uppgiften.

– Mitt jobb kommer främst att vara ifrågasättande och kanske se verksamheten ur andra synvinklar. Det här är ju ett sätt för företaget att få in ungt blod.

– Jag tror på att se möjligheter och att människor som tänker positivt är öppna för nya vägar. Jag anser mig själv vara en stark ledare därför att jag vill få alla mina medmän-
niskor att möta sina utmaningar.

Det här är naturligtvis en oerhörd chans för den 22-årige juriststuderande Kevin. Efter utmärkelsen har han fått mycket uppmärksamhet i olika media.

– Jobbet betyder oändliga möjligheter och en enorm erfarenhet.

– Dessutom är pengarna ett bra tillskott till studentkassan, men jag kommer också placera lite av dem i aktier.

Djupa intervjuer

Rekryteringsprocessen genomfördes i fem steg. Av de 6 000 sökande valdes 300 ut för att göra ett första ledartest. De hundra bästa gick vidare till personlighetstester och fördjupningsintervjuer via datorn.

– Det var lite speciellt och en stor utmaning att bara se sig själv på skärmen och inte få någon respons av den som ställde frågorna.

– Det handlade om att vara trygg i sig själv.

20 personer gick vidare och utsattes för ytterligare djupgående intervjuer. De åtta som blev kvar åkte förra tisdagen till Stockholm och senare på kvällen fick de veta vilka fyra som gått till final.

– Vi fick bland annat frågan hur vi ville profilera oss. Vi blev inlåsta i ett rum under nittio minuter och sedan hade vi slutpresentationen på tio minuter med efterföljande frågor.

Kevin är uppvuxen i Lerum och har fortfarande sina föräldrar här. Tidigt började han spela hockey och elitsatsade i Frölunda, men vid 19-års ålder tvingades han ge upp efter en skada. Han övergick då till att bli tränare i samma sport. Under ett år bodde han i Växjö där han också var hockeytränare, men idag bor han i Örebro och ägnar sig åt att gå på gym och umgås med vänner och flickvän.

– Till sommaren skulle jag jobbat på systembolaget i Munkebäck, och det kanske jag gör några veckor innan mitt nya jobb börjar.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher