• Foto: Leif Lundvall
    André Chamoun
  • Foto: Leif Lundvall
    Ivan Milosevic
  • Foto: Leif Lundvall
    Per Alexandersson

Hårt jobb gav en poäng till Floda

Fotboll

Floda hade ledningen en bra bit in i andra halvlek mot seriefavoriten Jonsered men efter en utvisning tog bortalaget över och kunde kvittera till 1–1 på Flodala IP.
– Att jobba hårt och uppträda som ett lag är vår styrka. Det blev många löpmeter för spelarna idag och det räckte till en rättvis poäng, säger Flodas tränare Jonas Torefalk.

Hemmalaget startade bäst och hade ett par farliga hörnor i matchinledningen som mycket väl hade kunnat resultera. Jonsered, som matchen igenom spelade rak och enkel fotboll med många långa sparkar från mittbackarna, tog ändå över kommandot efter en stund och vassaste chansen hade 46-årige Ville Viljanen på nick efter tjugo minuter.

Lagmaskinen Floda skapade ändå väl så mycket och oftast var det starke anfallaren Per Alexandersson som var framme. Han hade ett par väldigt fina lägen att sätta bollen i mål.

Även starten av andra halvlek var jämn. Efter tio minuter var det Floda som tog ledningen genom André Chamoun som med kraft och precision slog en frispark direkt i mål bakom en maktlös Marcus Johansson i Jonseredsmålet. Kort därefter fick hemmalaget en spelare utvisad efter två snabba varningar och då tog Jonsered helt naturligt över allt mer.

Jonsered tryckte på

Med en kvart kvar av matchen kom också kvitteringen genom rutinerade Björn Anklev.

– Det var en fin långboll från Ville Viljanen som jag hann först på, säger Björn Anklev.

Matchen avslutades med att Jonsered flyttade upp starke Peter Nilsson i anfallet och han skapade tryck mot Flodamålet direkt. På ett friläge var det bara yttersta tåspetsen på Flodas målvakt, Filip Sköld, som hindrade Jonsered från tre poäng.

– Vi fick ändå matchen dit vi ville. Vi startade defensivt men de slog många långbollar och hotade oss inte. Hade vi bara haft bättre skärpa på sista tredjedelen av planen hade vi vunnit, säger Jonas Torefalk.

  • Leif Lundvall
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher