Politiker vill göra om Flodaskolor

Floda

Kommunpolitikerna väntas besluta om en förändrad skolstruktur i Floda. På sikt blir det i så fall tre skolor med elever från förskolan till nionde klass.

Frågan ska upp på dagens kommunstyrelsesammanträde. Förslaget som politikerna ska ta ställning till är om man ska ge förvaltningen i uppdrag att förändra skolstrukturen i Floda till att utgöras av tre skolor från förskoleklass till nionde klass, så kallade F-9-skolor.

Räcker inte

Just nu pågår en första utbyggnad av Berghultsskolan, och den beräknas vara klar den här våren för att tas i bruk på höstterminen. Trots denna utbyggnad bedöms inte det totala antalet skolplatser i Floda räcka för kommande års elevantalsökningar.

Det var när frågan om en andra etapp av utbyggnad av Berghultsskolan var uppe på kommunstyrelsen senast, i mars i år, som tanken på en förändrad skolstruktur kom upp.

Finns flera

Då ombads förvaltningen komma tillbaka till politikerna efter att ha tittat på samtliga skolor i Floda. Politikerna ville ha en lösning som dels var mer långsiktig och dels mer kostnadseffektiv.

Idag är de tre skolorna i Gråbo och den i Stenkullen F-9-skolor. Och kommunen har sedan tidigare bestämt att Torpskolan och Knappekullaskolan också ska bli F-9-skolor.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det