Foto: Daniel Elfvelin
Joakim Bengtsson
Foto: Daniel Elfvelin
Joakim Bengtsson

Succékval ”förstör” sommarplanerna

Crossfit

Det var egentligen 2016 som Joakim Bengtsson gjorde sin stora satsning mot crossfitatleternas världsmästerskap, men då förstörde en influensa kvalet. I år gick han in med inställningen att det får gå som det går – och fixade en biljett till mästerskapet i USA.

Kvalet till finalen i Crossfit games, som är sportens inofficiella mästerskap, var tänkt att bli den sista tävlingen för säsongen. Därefter hade Joakim Bengtsson planerat att dra ner på träningen en period och tillbringa en lugn sommar tillsammans med frun Anneli.

Det var detta som han hade i tankarna när han avslutade sin sista delgren i Crossfit Lerums lokal i Hedefors. Men tidigt morgonen efter vaknade han av att mobilen plingade som en galning när meddelanden strömmade in.

– Jag fick ringa frugan och säga att det blir ingen husbil i sommar, vi ska till USA.

För när kvalresultaten från världens alla hörn redogjordes stod det klart att Joakim kvalat in till mästerskapet, som avgörs i Madison utanför Chicago. Flodabon tävlar i klassen 40+ där över 25 000 atleter kämpat om 20 finalplatser och det är tredje gången gillt han tar sig igenom nålsögat.

Inga förväntningar

– För två år sedan var jag med för att känna på tävlingen. Förra året var jag jävligt taggad och vigde mitt liv åt träningen. Jag låg nia efter första kvalet, men när sista kvalet skulle avgöras åkte jag på influensan och tävlade med feber. Det gick inte.

Efter den stora besvikelsen gick han in med en mer avslappnad inställning till årets säsong och för ovanlighetens skull tävlade han utan stora förväntningar på sig själv.

– Första tanken när jag såg att jag hamnat på 17:e plats var faktiskt ”nej, jag orkar inte träna mer”, jag var inställd på en soft sommar. Men ju mer det smälter in så tänker jag att detta är fantastiskt, det är det här jag har tränat för i alla år. Nu är det på riktigt.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher