Tränare vägrade ta i hand med en kvinnlig domare

Debatt

För två veckor sedan mötte Floda BOIF P05 Angered Lärjedalen på hemmamatch i Flodala. Domaren, en 16-årig tjej från Lerum, blev under matchen ansatt och ifrågasatt av tränaren från Angered.

Det var överlag en aggressiv match där irritation förekom från båda sidor och där en del fulspel förekom.
Efter matchen pratade domaren med Angereds tränare för att försöka reda ut det som hänt. Tränaren vägrade ta domaren i hand trots att hon upprepade gånger försökte. ”-Jag tänker inte ta i hand med dig för du är kvinna!”, sade han. Angereds föräldrar och Angereds spelare blev vittne till detta.

Jag vill uppmärksamma den tuffa situation som våra ungdomsdomare utsätts för. De dömer på sin fritid och behöver vårt fulla stöd.

Jag vill som kvinna och som fotbollsförälder markera att detta överhuvudtaget inte är ett acceptabelt beteende.
Vår son bojkottar nu framtida matcher mot Angered Lärjedalen denna säsong.

Angereds tränare är av domarchefen i Lerum anmäld till Fotbollsförbundets Disciplinnämnd och de har valt att gå vidare med ärendet.
All heder åt den unga domaren, du har mitt fulla stöd!

Jessica Hallengren
Fotbollsmamma
Floda Boif P05

10 kommentarer
Dela innehållet

Skriv en kommentar

 1. Vilket är det värsta? Mäns skeva kvinnosyn eller invandrares skeva kvinnosyn. Arbetar ihop med uteslutande äkta svenska män, majoriteten är sverigedemokrater och kvinnosynen är ruggigt skev.

  • Svenska medelålders män är det verkliga problemet i Sverige, nja, kanske inte riktigt min bild av verkligheten. Fantastiskt att någon fortfarande tänker i dessa banor eller är du ett nättroll som vill göra folk förbannade?

  • Precis. Det är enbart svenska ”vita unga gamla arga män” som utför alla brott i Sverige – dessutom är alla dessa Sverigedemokrater. Kvinnosynen är ruggigt skev bland svenska Sverigedemokratiska män. Just därför är det bra att vi får nytillskott i kolossalformat av män ifrån mellanöstern, som kan ordna upp oredan – så att vi får ett mer feministiskt land. Islam är troligtvis rätt väg att gå, det påvisar bl.a. MP och S – en religion för fred, tolerans och jämlikhet.

   • Själv har jag faktiskt funderat på att konvertera för att få hjälp men min kvinnosyn, bästa hjälp tror jag att jag får av en imam. Hinner inte skriva mer för jag måste ha dammsugit när frun kommer hem.

 2. Alla måste förstå att detta inte ses som ett stort problem i Sverige. I Miljöpartiet är inte detta ett konstigt ställningstagande, mannen visade säkert kvinnan respekt fast på ett annat sätt eller? Är det något fel med andra kulturer, vad säger att denna mans kultur är sämre än den svenska, har inte Sverige något att lära av denna man? Nu har våra politiker äntligen lyckats, riktig mångkulturen har nu kommit till vara barns fotbollsplan i Lerums kommun. Känns riktigt bra att betala skatt när man känner att samhället utvecklas åt rätt håll….

 3. Förutsätter att denne ”domare” aldrig får döma någon idrott mer i Sverige. Märkligt att han inte flyttar till ett land där han kan acceptera och respektera landets uråldriga sedvänjor.

 4. Ännu en man med ”härlig” skev kvinnosyn!
  Undra när våra politiker vaknar och sätter ned foten angående nedmonteringen av jämlikheten i Sverige.
  Men det lär inte hända så länge vår ”statsminister” flörtar med en viss religion och klär sina kvinnliga kollegor i slöjor.
  Är riktigt orolig över den här utvecklingen i samhället.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher