Yngling häktad för mordförsök i Floda

Floda

En knivskuren man påträffades på torsdagseftermiddagen i Floda. En ung man har häktats, misstänkt för försök till mord.

Larmet om den skadade mannen kom klockan 15.56. Enligt polisen hade han blivit knivhuggen i ryggen. Mannen ska ha påträffats vid en busshållplats på Brovägen i Floda.

Den knivskurne mannen, som är i 20-årsåldern, fördes i ilfart med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. Enligt polisen fick han allvarliga skador, som dock inte var livshotande. Enligt GP ska mannen bland annat ha fått en punkterad lunga.

Polisen befann sig i Floda hela eftermiddagen. Platsen spärrades av för teknisk undersökning. En kniv påträffades och enligt polisen rör det sig sannolikt om vapnet som användes vid dådet.

En man i 20-årsåldern greps och anhölls senare misstänkt för mordförsök. I helgen hölls häktningsförhandlingar.

– En person häktades under helgen av tingsrätten. Han är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, säger åklagaren Josefina Hallin som leder förundersökningen.

Hur ställer han sig till anklagelserna?

– Han förnekar brott.

Tre andra personer anhölls misstänkta för skyddande av brottsling. De har nu försatts på fri fot.

Är de fortfarande misstänkta?

– Det vill jag inte uttala mig om, säger Josefina Hallin.

Josefina Hallin säger att man har en hyfsat bild av vad som hänt efter själva knivdådet. Huruvida offret och den misstänkte gärningsmannen känner varandra vill hon inte säga något om.

– Det vill jag inte heller kommentera i nuläget. Det är något vi jobbar med att reda ut.

Enligt Josefina Hallin var det vittnesiakttagelser som ledde fram till att mannen kunde gripas. Huruvida någon sett själva knivdådet vill hon dock inte gå in på.

– Det vill jag inte svara på.

I nuläget jobbar polis och åklagare med att verifiera de uppgifter som kommit in, och inväntar även resultat av den tekniska analysen hos Nationellt forensiskt centrum, NFC. Det handlar bland annat om en undersökning av kniven som hittades.

När ett eventuellt åtal kan vara väckt är i nuläget oklart. Det beror enligt Josefina Hallin bland annat på när de tekniska analyserna är klara.

veckansluncher