Åtalas för knivhot och brandbomb

Floda

En man i 40-årsåldern har åtalats för flera brott begångna i Floda. Mannen ska bland annat ha knivhotat två barn samt kastat en brandbomb på en bil.

Totalt är det sex brott som mannen har åtalats för. Fyra av dem misstänks han ha begått i oktober förra året. Då ska mannen bland annat ha hotat två barn med kniv. Enligt åtalet ska han ha viftat och huggit med två knivar mot barnen och åtalas därför för olaga hot.

I samband med händelsen tros han också begått brott mot knivlagen samt ett ringa narkotikabrott. Detta sedan han testats positiv för cannabis. Samma dag ska han också ha stulit en leksak från Ica i Floda och han åtalas därför för snatteri.

Det femte brottet misstänks ha begåtts i februari i år, även det i Floda. Mannen ska då ha ha hotat en kvinna på en skola till livet så pass att hon kände allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet. Mannen misstänks därför för ytterligare ett fall av olaga hot.

Den sjätte och sista åtalspunkten gäller skadegörelse. Enligt åtalet ska mannen i 40-årsåldern i maj i år ha kastat en så kallad molotov cocktail, en brandbomb, mot en annan mans bil så att skador uppstod.

Mannen, som är bosatt i Göteborg, har erkänt samtliga brott förutom det sistanämnda gällande skadegörelsen av bilen, som han förnekar. Snatteribrottet uppger han inte ha något minne av att han begått.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher