24bomb_0005

Bombgrupp kontrollerar misstänkt föremål

Nyheter

Vid 13-tiden på lördagen hittades ett misstänkt farligt föremål intill bankomaten vid Sparbanken Alingsås på Brobacken i Lerum. Polisen spärrade av området och kallade in nationella bombgruppen, som hämtade föremålet.

Polisen spärrade och evakuerade vad man kallade riskområdet, vilket bland annat innefattade lägenheterna i samma hus som banken och huset intill. Detta gjordes av säkerhetsskäl då det inte kunde uteslutas att föremålet är farligt.
Det fanns misstanke om att det kunde röra sig om en bomb, och därför kallade den lokala polisen in nationella bombskyddsgruppen. Gruppen var på plats i Lerum på lördagseftermiddagen för att undersöka föremålet. Inledningsvis röntgades tinget för att se om man kunde ta hand om det på plats eller om det skulle forslas bort. Det gick inte att fastställa att det inte var något farligt och därför tog bombgruppen med sig föremålet till forensiskt centrum.
Vad är det som har hittats?
– Det berättar vi aldrig. Vi vill inte beskriva vad det är för föremål, bland annat för att förhindra eventuella copycats, sa Tommy Nyman, presstalesman på polisen på lördagen.
Han fortsatte:
– Men det har inte kommit in några hot eller liknande i samband med händelsen.
Efter att föremålet hade forslat bort hävdes avspärrningarna kring platsen och då kunde de boende och de som driver verksamhet i lokaler återgå till sina lägenheter och företag.
På tisdagsförmiddagen var polisen fortfarande inte klar med undersökningen av föremålet, det är alltså fortfarande oklart om det verkligen var något som kunde göra skada på allmänhet och byggnader eller inte.
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher