Döms efter olycka

Sjövik

En man som i påverkat tillstånd orsakat en trafikolycka utanför Sjövik döms nu till fängelse.

Olyckan inträffade på länsväg 190 vid Sjövik i oktober 2015. Föraren kom över i motsatt körfält och frontalkrockade med en annan bil. I blodet hade han då 1,12 promille alkohol och även narkotikaklassade preparat.

Föraren av den andra bilen skadades och fick bland annat ett brutet ben i en hand.

Nekade till brott

Den åtalade mannen nekade till brott. Man medgav att bilen var hans, men hävdade att det var någon annan som kört den. Vem denna var kunde han dock inte svara på, och uppgav att han inte hade något minne av händelsen.

Tingsrätten konstaterar att det inte finns en enda konkret uppgift i målet om att det funnits en annan förare, och menar att mannens berättelse mot bakgrund av utredningen är osannolik. Domstolen anser därför att det är bevisat att det var han som körde bilen.

Fängelse

Mannen, som även tidigare lagförts för grovt rattfylleri, döms nu till fem månaders fängelse för vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri. Han ska även betala drygt 170 000 kronor i skadestånd till den skadade föraren och till ett försäkringsbolag.

Den dömde mannen har överklagat tingsrättens dom till hovrätten, men där har ärendet ännu inte tagits upp till prövning.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det