Ett nytt varv om Flodaskolor

Nyheter

På senaste kommunstyrelsesammanträdet, i onsdags, diskuterades frågan om förändrad skolstruktur i Floda. Enligt förslaget skulle det på sikt blir tre skolor med elever från förskolan till nionde klass. Det fattades inget beslut i frågan nu.

Lill Jansson, (L), kommunalråd med specialområde skola svarar på några frågor i ärendet.

Hur gick det?

– Vi återremitterade ärendet för att få svar på ytterligare en del frågor. Vi vill helt enkelt få en tydligare bild av hur alternativen ser ur och hur olika alternativ påverkar elever och lärare, och dessutom vilka de ekonomiska konsekvenserna blir.

Varför beslutade ni så?

– För att skolornas framtid är en viktig och stor fråga och för att de beslut vi fattar kommer att påverka många människor under lång tid. Dessutom handlar det om stora ekonomiska investeringar, som kommer att påverka kommunens ekonomi under lång tid, och det är bra att ta reda på så mycket som möjligt från början. Det handlar helt enkelt om att vi vill fatta så kloka beslut som möjligt och ju mer vi vet från början desto bättre. Det går inte alltid att veta exakt vilka konsekvenserna av ett beslut blir, men bra om vi tar reda på det som faktiskt går att ta reda på.

Är ambitionen att samtliga skolor ska bli F-9?

– I nuläget har vi inte landat i att vi har en ambition för samtliga skolor. Vi har F-9-skolor i Gråbo och i Stenkullen och vi planerar för att bygga ut både Torpskolan och Knappekullaskolan till F-9-skolor, men det betyder i och för sig inte att alla skolor måste vara F-9. Det vill vi fundera lite mer på.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det