Foto: Nosesundsgruppen
KVADRATISKT. Fåglarna, Skogens hemligheter och Konst i kvadrat är några av de teman som Norsesundsgruppen haft för sina utomhusprojekt. I år är det på temat Vi sitter vid samma bord som verken ska skapas.
Foto: Nosesundsgruppen
KVADRATISKT. Fåglarna, Skogens hemligheter och Konst i kvadrat är några av de teman som Norsesundsgruppen haft för sina utomhusprojekt. I år är det på temat Vi sitter vid samma bord som verken ska skapas.

Idérika konstnärssjälar sökes

Norsesund

Vi sitter vid samma bord – det är temat för årets utomhusprojekt som är en del av Norsesundgruppens konstvandring. Nu söker man idérika konstnärssjälar som vill vara en del av projektet.

– Bordet äter man vid, förhandlar vid, spelar vid och mycket annat. Det är dagligen med i förhållandet till andra människor. Och när man sitter ensam vid ett bord kanske ensamheten känns som allra mest. Det finns så många olika vinklar, så därför kände vi att det var ett bra tema, säger Leon Lewandowski, från Norsesundsgruppen.

Vill se utveckling

Hittills har femton personer anmält sig till projektet, men Norsesundsgruppen vill gärna se minst lika många fler deltagare i varierande åldrar och från varierande bakgrund.

– De första femton som har anmält sig är sådana som återkommer och har varit med förut. Vi vill gärna ha femton personer till, som kommer utifrån så det blir lite utveckling, säger Leon.

Ska klara väder och vind

Då naturen är stor, som Leon uttrycket det, bör man tänka på att det verk man skapar ska vara så stort som möjligt.

– Och man ska även tänka på miljön, så man inte skadar någonting, och att det ska klara två veckor utomhus i vårt klimat. Vi kan hjälpa till med det tekniska, som montering, säger Leon.

Äger rum i september

Sista anmälningsdag för utomhusprojektet är 30 juni. Årets konstvandring äger rum under helgerna 9-10 och 16-17 september. Konstvandringen kommer, utöver utomhusprojektet, att omfatta öppna ateljéer, samlingsutställning med konstkafé och några programpunkter ur Norsesunds breda kulturutbud.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher