Foto: Daniel Elfvelin
Om en månad ska den nya läktaren stå klar.
Foto: Daniel Elfvelin
Om en månad ska den nya läktaren stå klar.

Nya läktaren klar i juli

Stenkullen

Den blir mindre, men mer funktionell. Bygget av den nya läktaren på Stonehill är i full gång och om ungefär en månad ska den vara klar.
– Det är svårt att säga exakt när, men målet är i början av juli. Arbetet flyter på bra, säger Magnus Bladh, fritidschef på kommunen.

Efter att bottenplattan gjutits håller nu kontruktionen som ska bli en ny läktare på att växa fram. Inför byggnationen fanns olika åsikter om storleken. Lerum Friidrott ville ha en minst lika stor läktare som den den tidigare, som mätte 30 meter. Kommunens ursprungliga förslag var knappt 2o meter och till sist landade man ganska exakt mitt emellan, på knappt 25 meter.

– Den här är lite mindre, men mer funktionell, med ett bättre förråd och den är mer brandsäker, säger Magnus Bladh.

Den gamla läktaren brandskadades vid ett par tillfällen innan den totalförstördes i en brand i september 2016.

En mobil läktare med 100 platser har bland annat använts vid ett flertal tillfällen när skolor har varit på plats. Den kommer också att användas under juni månads stora tävling En midsommarnattsdröm, samt klubbens friidrottsskola.

– Till tävlingen har vi gått ut med information om att det är en byggarbetsplats och jag tror att de flesta har förståelse. Och om det blir regnigt på friidrottsskolan har vi sett till att vi kan vara i Förbohallen istället, säger klubbchefen Ulf Petersson, som ser fram emot det färdiga resultatet.

– Det kommer att bli en jättebra läktare, med en yta högst upp där det går att värma upp och där man kan ha enklare träning. Och det är bra med värmeförråd, det gör att vi kan vårda utrustningen så att den håller längre.

Den nya läktaren beräknas kosta 3,4 miljoner kronor och därutöver tvingades kommunen även reparera tornet intill för cirka 1,2 miljoner kronor och banan för cirka 600 000 kronor.

– Försäkringen täcker totalt cirka 3,5 miljoner kronor. Vi hade säkert kunnat komma billigare undan med läktaren, men vi ville göra den mer funktionell, stabil och mer härdig, säger Magnus Bladh.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher