• Foto: HENRIK KJELLBERG
    Trivs. Kristina Simonen trivs med sitt jobb som rörläggare på kommunens VA-enhet. Oavsett vädret.
  • Foto: HENRIK KJELLBERG
    Trivs. Kristina Simonen trivs med sitt jobb som rörläggare på kommunens VA-enhet. Oavsett vädret.

VA-enheten satsar på kvinnor

Lerum

Kommunens VA-enhet har sedan en tid satsat på att få in fler kvinnor i den mansdominerade verksamheten. Något som nu börjar ge resultat. Rörläggaren Kristina Simonen stortrivs efter ett år på jobbet.

Lervällingen är totalt vid den stora arbetsplatsen intill Aspenvägen. Förmiddagens regn har precis avtagit och nu ersatts med sol. Rörläggaren Kristina Simonen står och gräver i gropen där nya ledningar ska läggas. Efter att först ha jobbat många år på kommunens park- och naturförvaltning och nu på vatten och avlopp har hon blivit van vid vädret makter.

– Jag har alltid trivts med att vara ute. Det spelar ingen egentlig roll för mig om det är spöregn eller sol ute, säger hon.

Hamnat rätt

Kristina har jobbat som rörläggare i snart ett år. Förra sommaren blev hon tillfrågad att börja på VA-enheten och hon har inte ångrat sig sedan dess. Hon säger att hon har ”hamnat rätt”.

– Jag tycker det är jätteroligt. Det är väldigt varierat, ingen dag är den andra lik. När man kommer på morgonen vet man aldrig riktigt vad som ska hända, säger hon.

Antalet kvinnor på VA-enheten har länge varit få men den saken håller på att förändras. Sedan Lovisa Björnsdotter blev ny chef på enheten har en medveten strategi tagits fram för att försöka få in fler kvinnor i den mansdominerade kretsen. Nu har det börjat ge resultat, på två års tid har man gått från åtta procent kvinnliga anställda till 40 procent berättar enhetschefen.

– Vi har försökt få en mångfald, det förstärker gruppen tycker jag. Därför har vi sökt aktivt när vi anställt ny personal.

”Spegelbild av samhället”

Under hennes år vid chefsposten har man haft en del pensioneringar, folk som slutat men också ett behov av att anställa mer personal. Det har gjort nyrekryteringarna fler och samtidigt gett en möjlighet att anställa med mer mångfald. Förutom kön gäller det också saker som ålder och etnicitet.

– Vi försöker bara vara en spegelbild av hur samhället i övrigt ser ut.

Den uppenbara frågan när man rör sådana här ämnen handlar om kvotering. Ifall andra egenskaper än kompetens går före när man rekryterar.

– Jag anställer aldrig utifrån kön, det är alltid på kompetens. Men ibland har personer båda de sakerna, säger Lovisa Björnsdotter.

Rörläggaren Kristina Simonen är en av de som Lovisa Björnsdotter lockat till sig. Kristina tycker satsningen är jättebra och säger att hon tagits emot väl av sina manliga kollegor. Någon machoattityd känner hon inte av.

– Nej det är inget jag märkt, man accepteras för den man är. Det spelar ingen roll om man är kvinna eller man, jag tycker alla behandlas lika.

Däremot kan hon få kommenterarer från Lerumsbor som är nyfikna på hennes yrke.

– Ibland när vi är ute på jobb möter jag privatpersoner som tycker det är roligt att jag som kvinna jobbar med det här. Men andra kan också undra hur jag som kvinna klarar av det, berättar hon.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher