Vi beklagar beslutet

Debatt

Svar till Trångt i Lerum?, LT 31/5.

Vi står på Din sida. Inom Moderaterna i Lerum anstränger vi oss för att inta hållningen att vi skall vara våra medborgares ödmjuka tjänare och inte tvärtom. Därför reserverade vi oss också mot beslutet att ge bygglov till bygget som Du refererar till.

I samband med aktuellt nämndmöte gjorde vi först en syn på plats. I samband med detta träffade vi och samtalade med ett antal av er grannar. Dessa samtal stärkte vår åsikt att den föreslagna byggnationen var klart olämplig för området och avgjorde att vi definitivt reserverade oss mot beslutet.

Vi Lerumsmoderater har dragit igång ett antal arbetsgrupper inom olika samhällsområden med syftet att fånga in så mycket synpunkter och idéer från våra medborgare som möjligt. Härigenom vill vi få fram en lokal politik för Lerum med målet att kunna leva upp till Dina behov och önskemål.

Vi beklagar därför, för Dig och Dina grannars skull, att beslutet ändå blev som det blev trots våra ansträngningar till motsatsen.

Delar av miljö- och nyggnadsnämnden:
Magnus Lansenfelt (M), vice ordförande
Peter Johnsson (M), ledamot
Conny Leinstedt (M), ersättare

3 kommentarer
Dela innehållet

Skriv en kommentar

  1. Intressant att här som på många andra håll läsa om ”Nya” moderaterna och deras ursäkter och bortförklaringar till att hjälpa nyanlända att få bostäder i sina kommuner. De nya moderaterna har numera blivit kända som avståndstagande till invandring, och stoppar nyanländas bosättningsmöjligheter i respektive kommuner. Annorlunda var det för något år sedan då hette det öppna Era hjärtan.. Frågan är väl då om ordet ”nya” var tänkt att användäs för den förutvarande åsikten eller den nuvarande.

  2. Googla på Hans Jensevik och fundera lite på var vi är på väg. Tror tyvärr att siktet är inställt på riksdagen eller så är man enkel i huvudet och orkar inte med långa monologer. SD bråkar om någon formulering och Ni slår er för bröstet för ni sa minsann NEJ när beslutet togs. När ska någon uppträda lite vuxet eller är det bara folk med barnasinnet kvar som sitter vid rodret? Man kan ju läsa ”Framtidsstaden : om Sverige imorgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?” och sedan argumentera hur man i Lerum ska undvika att utvecklas i samma riktning som Malmö. Lerum kommer vara sig någorlunda likt om 5 år men hur ser Lerum ut om 15 år? Kan våra styrande då slå sig för bröstet och säga, se här vilken fin kommun, bra service och bra ekonomi? Frågan är om inte systemet med skatteutjämningen är en fråga som skulle debatteras lite oftare eller siktar alla på att få flytta till huvudstaden? I mörka stunder hoppas jag på en ny kris à la 90-tal, kanske blir då en bra framtiden fokus och inte att den som idag tas för självklar.

  3. Vad bra att ni försöker dansa med, fast lite i otakt ibland bara… Passa er noga så att ni inte råkar trampa någon på tårna bara. Klart att de ska bo centralt på tomter som någon redan befintlig kommuninnevånare bara skulle våga drömma om. Hyckleri på hög nivå eller? Sedan har vi det där med kostnaderna, är det något som någon skulle våga räkna på?

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher