Åtal dröjer efter knivdåd

Floda

Åtalet efter det misstänkta mordförsöket i Floda i maj dröjer. Åklagaren behöver mer tid för att slutföra utredningen.

Det var på Kristi himmelfärds dag, den 25 maj, som en man i 20-årsåldern påträffades svårt knivskuren på Brovägen i Floda. Han fick allvarliga men dock inte livshotande skador och fördes i ilfart till sjukhus.

Enligt polisen hade mannen blivit knivhuggen i ryggen, och en kniv påträffades också som man misstänkte var vapnet som användes vid dådet.

En man i 20-årsåldern greps och anhölls misstänkt för mordförsök, och har sedan helgen efter knivskärningen suttit häktad misstänkt för dådet.

Förlängd tid

I förra veckan begärde åklagaren förlängd tid fram till den 20 juli för att väcka åtal. Kammaråklagare Josefina Hallin skriver i sin begäran att slutförhör med den misstänkte, slutdelgivning och åtalsskrivning kvarstår.

Tingsrätten gick på åklagarens linje och beviljade den förlängda åtalstiden. Domstolen förlängde även åklagarens tillstånd att ålägga den misstänkte mannen restriktioner.

Inledningsvis anhölls även tre andra personer misstänkta för skyddande av brottsling. De försattes dock relativt omgående på fri fot och förundersökningen mot dem har nu lagts ned.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher