Foto: privat
Foto: privat

Cyklar dumpade under hopptorn

Floda

Efter att ha fått en kundvagn på fiskekroken bestämde sig Jerry Olsson och Ted Magrini att se vad som gömde sig på botten under Drängeredsbadets hopptorn. Förvåningen var stor när de drog upp cykel efter cykel.

Kundvagnen fick de upp vid en brygga vid stationen i Floda och efter den oväntade fångsten kom de på idén med att kolla upp badplatsen. Dels tyckte de att det var intressant att se vad de kunde hitta, dels har de hört historier om farliga föremål på botten vid olika bad. De fäste ett rep med ett ankare i änden på hopptornet och redan på första försöket fiskade de upp en cykel.

– Vi var lite chockade när vi fått upp åtta cyklar och de bara fortsatte att komma upp fler, säger Jerry Olsson.
– Jag badar här själv och det är både många barn och vuxna som hoppar och det kan vara farligt om någon trampar igenom en fälg, fastnar, eller något liknande.

Efter fyra timmar hade Jerry och Ted fått upp drygt tio cyklar, en kräftbur och en hink. Till sist fick de även upp det tunga föremål som gång på gång ramlat av ankaret. Det visade sig vara en moped. Bryggan var helt full, och då hade de bara sökt på den högra sidan av hopptornet.

– Vi har fått många positiva kommentarer och vi ska fortsätta leta vid andra badplatser, säger Jerry.

Det var i måndags kväll som de drog upp cyklarna och morgonen efter ringde han till kommunen som fraktade bort dem. Någon eller några personer har uppenbarligen haft ”roligt” och gjort badplatsen till en dumpningsplats, konstaterar fritidsintendenten Lena Nilsson.

– Vi vet att det är många ungdomar som håller till där kvällstid. Men om det skett då eller någon annan gång och vem som har gjort det vet vi inte, säger hon.

Efter upptäckten har dykare kontrollerat botten både på Drängseredsbadet och Hyltornabadet på andra sidan ån.

– Dykare kollar av alla badplatser varje vår och därefter kollar de av som sköter om badplatserna så gott de kan se. Men Sävelången är ju ganska mörk, säger Lena Nilsson.

På kommunens Facebooksida informerar man om att badplatsen kan användas utan risk. Cyklarna ligger på mellan sex och sju meters djup, vilket dykarna bedömer vara tillräckligt djupt för att inte utgöra någon fara för badande.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher