Foto: Per Anger
På Brobacken brann det i ett bostadshus.
Foto: Per Anger
På Brobacken brann det i ett bostadshus.

Ingen gripen för bränder i Lerum

LERUM

Det brann på tre ställen i centrala Lerum på torsdagsmorgonen. Ännu har ingen gripits, och polisen efterlyser observationer.

Vid halv niotiden kom ett automatlarm från Solkattens garage. Det visade sig vara en bil som brann vilket orsakade en kraftig rökutveckling. Räddningstjänsten släckte branden och stängde av köpcentrumet för att vädra ut röken. Vid lunchtid kunde centrumet åter öppna.

En kort tid efter det första larmet kom nästa larm, då om brand i en carport på Brobacken. Branden spred sig till ett intilliggande bostadshus, och räddningstjänsten befann sig på platsen hela dagen.
På andra sidan ån, på parkeringsplatsen vid Villa Ågården, startade kort därpå en tredje brand. Där var det ytterligare en bil som brann.

Ingen skadad
Inom kort tid brann det alltså på tre platser i centrala Lerum. Ingen person kom till skada.
Polisen tror att bränderna var anlagda och att det finns ett samband mellan dem. Händelsen på Brobacken rubriceras som mordbrand, de två bilbränderna som skadegörelse genom brand.

De tre brandplatserna spärrades av för teknisk undersökning och har sökts igenom av hund. De två utbrända bilarna har tagits i beslag av polisen för att undersökas.
– Vi har även dokumenterat de övervakningskameror som finns och arbetat med de tips som kommit in, säger Michael Holmberg, utredningsbefäl vid Alingsåspolisen.

Ingen gripen
Ännu är ingen gripen misstänkt för bränderna, men polisen har gjort vissa fynd.
– Vi har hittat föremål som är intressanta. Vi kan inte avslöja vad det är för föremål för då bränner vi lite av vårt bevisläge, men vi har föremål som vi bedömer som intressanta, säger Michael Holmberg.

Polisen vill gärna ha in fler observationer. Den som har tips att lämna kan vända sig till polisstationerna i Lerum eller Alingsås, eller ringa 114 14 och be att få bli kopplad till polisen i Lerum eller Alingsås.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher