Foto: Mikael Nilsson (arkiv)
Foto: Mikael Nilsson (arkiv)

Nilsson Borg trea i första ”klassiker-tävlingen”

Enduro

21-åringen från Lerum fortsätter leverera resultat. Emelie Nilsson Borg knep en pallplats i Stångebroslaget som är den första tävlingen i endurons svenska klassiker.

Det var under den föregående helgen som Emelie Nilsson Borg slog till igen. Totalt 52 förare kom till start i den tuffa damklassen av Stångebroslaget och det var bland toppen av dessa som Lerumförararen skulle hålla sig.

Nilsson Borg kom iväg väldigt bra och skickade tidigt klara signaler att det var en pallplats som var i siktet.

– Jag var lite orolig för starten eftersom vi startade samtidigt allihopa. Det är jag inte van vid, men jag hade tränat på det och kom iväg som sexa, säger Emelie Nilsson Borg.

Några som var snabba i starten var ett gäng förare som normalt sett sysslar med cross. Det gjorde att Nilsson Borg ganska snabbt kunde avancera i fältet och lade sig på en andraplats, tätt kämpandes mot Lina Pettersson.

– Det är väldigt kul att ligga bredvid någon som man är så jämn med, säger Nilsson Borg.

En bit in i tävlingen kom dock ett litet, litet misstag från Lerumföraren som skulle kosta silverpengen. Vid ett berg var underlaget väldigt halt, vilket gjorde att 21-åringen gick omkull.

– Det var väldigt lerigt där.

Laddar för Tyskland

Men det blev ändå en lysande tredjeplats i tävlingen för Emelie Nilsson Borg. En av karriärens bästa placeringar så här långt.

– Jättekul och det gör mig triggad för framtiden. Självklart siktar man ju på att vinna, men en pallplats mot det här motståndet är jättestort.

Förutom de två kvarvarande tävlingarna i den svenska enduroklassikern, Ränneslättsloppet och Gotland Grand National, laddar Nilsson Borg nu upp för den första veckan i augusti. Då kommer nämligen 21-åringens EM-debut.

– Jag hoppas naturligtvis att kunna göra något relativt bra resultat, men mycket handlar om att ta sig i genom det. Jag har bara tränat, men aldrig tävlat utomlands tidigare (EM går i Tyskland). Det ska i alla fall bli väldigt kul.

Hur kommer uppladdningen se ut?

– Jag kommer träna på som vanligt med mycket hoj, tidsträning och sedan både gym och kondition. Orken har känts väldigt bra så jag kommer bara köra på som jag gjort hittills, säger Emelie Nilsson Borg.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher