• Fullspäckat. Livet med tre små barn och ett nytt hus gör att livet aldrig står stilla. I våras ställdes intensiteten på sin spets när den normala vardagen skulle pusslas ihop med lansering för en ny produkt på jobbet och uppdraget som toastmadame på ett bröllop. Under samma månad. Tur för Caroline Mounayer att hon trivs i högt tempo. Foto: Daniel Elfvelin
  • Fullspäckat. Livet med tre små barn och ett nytt hus gör att livet aldrig står stilla. I våras ställdes intensiteten på sin spets när den normala vardagen skulle pusslas ihop med lansering för en ny produkt på jobbet och uppdraget som toastmadame på ett bröllop. Under samma månad. Tur för Caroline Mounayer att hon trivs i högt tempo. Foto: Daniel Elfvelin
  • Fullspäckat. Livet med tre små barn och ett nytt hus gör att livet aldrig står stilla. I våras ställdes intensiteten på sin spets när den normala vardagen skulle pusslas ihop med lansering för en ny produkt på jobbet och uppdraget som toastmadame på ett bröllop. Under samma månad. Tur för Caroline Mounayer att hon trivs i högt tempo. Foto: Daniel Elfvelin
  • Fullspäckat. Livet med tre små barn och ett nytt hus gör att livet aldrig står stilla. I våras ställdes intensiteten på sin spets när den normala vardagen skulle pusslas ihop med lansering för en ny produkt på jobbet och uppdraget som toastmadame på ett bröllop. Under samma månad. Tur för Caroline Mounayer att hon trivs i högt tempo. Foto: Daniel Elfvelin
  • Fullspäckat. Livet med tre små barn och ett nytt hus gör att livet aldrig står stilla. I våras ställdes intensiteten på sin spets när den normala vardagen skulle pusslas ihop med lansering för en ny produkt på jobbet och uppdraget som toastmadame på ett bröllop. Under samma månad. Tur för Caroline Mounayer att hon trivs i högt tempo. Foto: Daniel Elfvelin

Caroline tacksam för en vardag i rasande tempo

LERUM

Som en virvelvind. Med fartfyllda tvillingar på 1,5 år, en sexåring, och ett nytt hus är det så Caroline Mounayers liv känns just nu. Men hon är tacksam att vardagen ser ut som den gör. Jobbet på ett nystartat företag som arbetar med fertilitet har gett henne en insikt och kunskap som många saknar.

Intervjun är inte bara en intervju. För Caroline Mounayer kan den nästan beskrivas som rekreation. Som så många andra föräldrar laddar hon upp batterierna när hon befinner sig utanför hemmet.

Caroline har alltid varit rastlös, tyckt om att hålla ett högt tempo och ha mycket att göra. Som gjord för småbarns-high life, med andra ord, men inte minst den senaste tiden sedan tvillingarna blivit mer mobila har hon verkligen fått bekänna färg.
– Ska jag förhindra fallskada för den ena eller förhindra att den andra bränner sig på spisen. Det handlar hela tiden om riskprioritering, säger Caroline, halvt på skämt, halvt på allvar.

Ironiskt med tanke på att hon i sitt ordinarie jobb på ÅF infrastructure jobbar med just riskbedömningar, fast då främst inom explosionsfarliga områden.

Följsam
Förslaget att träffas hemma hos Caroline är ingen bra idé, förklarar hon. Familjen, inklusive svärmor som är på besök, samt en snickare finns på plats. Om hon ska ha en möjlighet att svara i mer än halva meningar på frågorna är det bäst att ses på annan plats, så samtalet sker istället på neutral mark – vid Aspen.

Caroline ger ett glatt och piggt intryck, långt ifrån en småbarnsmamma med sömnbrist. Vardagen handlar mycket om att vara följsam, att till exempel strunta i sin pedantiska ådra.
– Antingen så sitter jag still medan allt runtomkring mig snurrar, eller så springer jag efter och är en del av kaoset.

När Caroline och maken George letade efter hus övertygade den omtänksamma omgivningen paret att inte satsa på ett renoveringsobjekt, och med facit i hand är de glada att de lyssnade när de köpte villan på Nedre Axåsvägen i Lerum förra året. Även utan renovering innebär en flytt ett projekt modell större och än är hemmet inte komplett. Visserligen har den inredningsintresserade Caroline sett till att familjen bytt soffa tre gånger, men fotoramarna har fortfarande kvar sina vita pappersark.

Gapskrattade
Att gå från ett till tre barn innebär en stor förändring och Caroline glömmer aldrig när barnmorskan kom med beskedet på en ultraljudsundersökning.
– Hon sa att ”jag har något att berätta som kanske är lite chockerande”. Jag tänkte direkt att ”fan, jag har cancer”. Men när hon sa att det är tvillingar så satt vi tysta i några sekunder innan jag började gapskratta.

Utan några tvillingar i släkten fanns det egentligen ingen tanke på att det skulle finnas mer än en bebis i magen, men bara ett par veckor tidigare hade de skämtat om saken när Caroline stekte ett ägg med två gulor till George.

Skrämmande
Efter en lång tid som föräldraledig längtar Caroline efter att få utrymme att satsa på yrkesrollen, men hon sätter stort värde på sin familj. 28 år gammal är hon där hon vill vara i livet. Men hon är medveten att det kunde ha sett helt annorlunda ut, att det finns många par som är ofrivilligt barnlösa.

Innan graviditeten jobbade Caroline alltså på ÅF, men när hon under våren kombinerat föräldraledighet med jobb har det skett i en helt annan bransch, på det nystartade företaget Moon fertility med kopplingar till Sahlgrenska Science Park. Företaget jobbar med att öka kvinnors kunskap om sina fertila fönster och hur kroppen fungerar på ett naturligt sätt.
– På naturkunskapen i skolan får eleverna lära sig hur viktigt det är att skydda sig, men de bryr sig inte om att lära ut tillräckligt med kunskap om hur man blir gravid. Jag har träffat 30-åringar som inte vet att det bara är en gång under månaden som de kan bli gravida, det är skrämmande att en kvinna har så lite kunskap om sin egen kropp 2017.

Caroline var företagets första anställda och har bland annat arbetat med marknadsföring och kommunikation. Genom företagets så kallade fertilitetsmonitor, som mäter och kartlägger ägglossning på nya sätt, har hon fått veta att hon två ägglossningar vissa månader.
– Det är en kunskap som jag inte hade innan och det gör mig trygg att veta mer om min kropp. Första gången jag blev gravid så hände det lite klyschigt på vår smekmånad och jag är oerhört tacksam att jag kan bli gravid.

Lillbiffen
När sommaren är slut kommer Caroline att börja arbeta heltid igen och vill då försöka kombinera jobb på Moon fertility och ÅF. När hon riktar blicken framåt är det två mål hon har den närmsta tiden.
Det ena handlar om den yrkesmässiga karriären, det andra om att komma tillbaka i god fysisk form. Träningen har redan startat. Kompisen Anna har dragit med henne till gymmet, vilket sexåriga dottern Isabelle lagt märke till. ”Mamma, du har fått en mindre mage”, kommenterade hon en dag.
– ”Men har du sett hur många armhävningar jag kan göra?”, svarade jag. Jag ville få henne att skifta fokus.

För Caroline handlar träningen om att få ordning på ryggen efter att ha kånkat omkring på barnen, förbättra konditionen, och återigen leva upp till smeknamnet hon fick under uppväxten i Floda.
– Pappa var storbiffen och jag var lillbiffen. Jag var ganska liten, men stark.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher