Efter succévåren: ”Extremt nöjda”

Fotboll

Förra året tog laget 23 poäng i division 4. Den här säsongen är facit detsamma – efter halva säsongen.

Efter fjolårets säsong, där Stenkullen slutade fyra från slutet i tabellen, fyllde laget på med både spets och bredd till truppen.

Det har gett resultat.

När vårsäsongen är färdigspelad och fotbollssäsongen har klivit in i halvtidsvilan ligger Goik femma i tabellen och har alltså redan tangerat fjolårets poängskörd.

– Det finns alltid matcher som man hade velat göra lite bättre, men sett över hela våren är vi extremt nöjda, säger Stenkullentränaren Micael Jacobsson.

Stark duo

Nycklarna till Stenkullens framgångar den här säsongen är flera, men de kanske två största stavas ändå Henrik Forsberg och Fredrik Mellberg. Mellberg har storspelat under stora delar av våren och Micael Jacobsson håller inte igen med hyllningarna till sin rutinerade burväktare.

– Jag höll på att säga att han är bäst i världen. Det är kanske en liten överdrift (skratt). Jag tycker i alla fall att han är seriens bästa målvakt och han vinner alltid några poäng åt oss, säger Jacobsson.

Henrik Forsberg håller i sin tur till i toppskiktet av seriens skytteliga med sju fullträffar den här säsongen. Även Niklas Drott har varit effektiv i straffområdet med sina sex mål under våren.

– Det är klart att det är en stor fördel att ha två spelare som gör mycket mål. Både Henrik och Niklas har varit väldigt bra, säger Jacobsson.

Vad har du för tankar inför hösten?

– Jag vill att vi fortsätter att kriga som vi gjort hittills. Går vi lika bra på hösten så ska vi absolut ha chans att slåss om kvalplatsen. Det tycker jag vi ska ha som målsättning. Samtidigt gäller det att inte stirra för mycket på tabellen och ta en match i taget, säger Micael Jacobsson.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det