Frågor till Sektor stöd och omsorg

Debatt

Signatur ”Anhörig” är tacksam för det svar Christina Alvelin, företrädare för Sektor stöd och omsorg skrev i LT 12 juli. Då jag fortfarande väljer att skriva under signatur ”Anhörig” vänder jag mej till Sektor stöd och omsorg.
Det känns tryggt att kraven på vikarierande hemtjänstpersonal är högt ställda. Så högt ställda att detta var en av orsakerna till bristen på sommarvikarier.

Nu är semestertiderna snart slut och ordinarie personal kommer åter. Om det jag sett av kunskap och kompetens hos vikarierande hemtjänstpersonal denna sommar (i regel mycket unga, vänliga och glada personer varav de flesta säkert gjort så gott de kunnat) ställer jag mig frågan: Var lägger Sektor stöd och omsorg ribban gällande kvalitetssäker vård?

Ni vill försäkra er om att vården bedrivs med stor kompetens och god profession, då förstår jag att ni erbjuder en intern utbildning för de som antagits till tjänsten, en sådan är ju nödvändig om vården ska kvalitetssäkras. Skulle vara bra om kursplanen för denna utbildning kunde presenteras. Kanske att detta inte är intressant för alla men det kan ju då med fördel läggas ut på kommunens hemsida. Detta skulle säkert tjäna flera syften. Bland annat skulle det väcka intresse och vara en god framförhållning för rekrytering inför sommaren 2018.

Ni ”jobbar hårt för att säkerställa att hemtjänst, liksom all äldreomsorg i Lerums kommuns regi, är kvalitetssäker och bedrivs på ett professionellt och kompetent sätt.” Det låter betryggande och jag förstår att det då finns en målbeskrivning hur ni vill att hemtjänsten ska se ut i framtiden. Vore intressant om Sektor stöd och omsorg vill presentera den.

Det är säkert av allmänt intresse då vi är många som har eller kommer att få anhöriga som är i behov av den omvårdnaden och vi kommer säkert själva en dag bli beroende av den. Därför är frågan högst relevant och värd ett uttömmande svar.

Anhörig

2 kommentarer
Dela innehållet

Skriv en kommentar

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher