Hovrätten korrigerar dom

Gråbo

I våras dömdes han för upprepade fall av grov fridskränkning mot sin flickvän. Men efter att hovrätten gjort sin bedömning får han nu en något korrigerad dom.

Mannen som är i 50-årsåldern dömdes i maj i år skyldig till ett flertal brott, varav grov fridskränkning var det grövsta. Detta efter att mellan augusti 2014 och februari i år vid upprepade tillfällen utsatt sin flickvän för olika typer av misshandel.

Kastade flaska

Vid det sista tillfället ska mannen från nära håll ha kastat en flaska mot flickvännens ansikte, varpå hon började blöda kraftigt. Hon lyckades senare på kvällen fly till grannen, som kontaktade polis. Mannen häktades och dömdes sedan till tio månaders fängelse, men överklagade till hovrätten.

För att domen ska bli grov fridskränkning måste flera fall av misshandel skett med viss regelbundenhet. Hovrätten bedömde att så var fallet, bortsett från första tillfället som skedde ett och ett halvt år innan det andra. Därför ändrades brottsrubriceringen för detta tillfälle till misshandel. Påföljden är dock densamma.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher