Peorias jazz värmde i snålblåsten

Lerum

Överraskande många trotsade snålblåsten i söndags för att lyssna på Peoria Jazzband i hembygdsparken.

Trots att det var början på augusti var känslan i luften mer den av en blåsig oktoberdag. Men veteranerna i Peoria Jazzband lyckades värma de många besökarna i hembygdsparken med sin medryckande och svängiga musik.

Årets upplaga av Jazz i det gröna var den 27:e i ordningen. Och erfarenheten i bandet märks på scen. De rutinerade musikerna skojade med varandra och publiken, spelade önskelåtar och showade. Allt var mycket välspelat och avspänt, och orkestern belönades med många varma applåder från den stora publiken.

Peoria Jazzband bildades redan 1960 och har genom året turnerat i inte mindre än tretton olika länder. Bandet består i dag av Martin Barkstedt – trumpet och flygelhorn, Johan Johansson – klarinett och altsax, Magnus Bylund – trombon, Sven Flood – basfiol och bastuba, Sture Svarén – banjo och gitarr, Gunnar Dalblad – trummor och vokalisten Rosemarie Simonsen.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher