ada575677a7b6e284e83153d3bb40cdd-pv_web.jpg

Tollered/Flodas jakt på tredjeplatsen

Fotboll

Efter starka starten – Tollered/Floda är med i kampen om tredjeplatsen. Nu ser laget fram emot delen av säsongen då man brukar vara som allra bäst.

Tollered/Floda sparade inte på krutet när säsongen drog i gång. Laget, som fått en del förstärkning inför sommaren, vann de tre inledande matcherna med övertygelse och visade direkt att man vill hålla till i toppskiktet av division 3.

– Vi börjar väldigt bra. Det kändes bra hela vintern och sedan spelar vi också väldigt bra i början av säsongen, säger tränaren Tomas Granbom.

Rivstarten skulle trots allt följas upp av en lite tyngre period i maj månad. Här tror Tomas Granbom att laget åkte på lite soppatorsk då många spelare fått slita hårt.

”Finns ingen tid”

– Vi har två lag i seriespel, vilket gjort att det blivit många matcher och mindre träning. Det är inte alltid bra för det finns inte riktigt någon tid att rätta till saker som varit mindre bra i spelet, säger Tollered/Floda-tränaren.

Det är trots allt på en fjärdeplats som laget stämplar ur vårsäsongen och så småningom kommer att gå in i hösten med. Inte alls en dålig placering då Jitex Mölndal och Mossens BK som ligger etta och tvåa är B-lag och därför inte få avancera i seriesystemet. Därför är det ”bara” Öckerö DFF på tredjeplatsen som måste passeras. Ett lag som, trots allt, ligger fem poäng före Tollered/Floda med en match mindre spelad.

– På det stora hela är vi jättenöjda så här långt och vi ligger ju med där uppe. Vi har en väldigt bred trupp och ser fram emot hösten. Tjejerna tränar alltid väldigt bra under uppehållet och förra säsongen tror jag vi förlorade en match av tio på hösten, säger Tomas Granbom.

En nyckel till framgången så här långt stavas, precis som förra säsongen, Clara Wernbo. Wernbo har redan nu noterats för nio fullträffar den här säsongen.

– Hon är lika bra som förra säsongen och hade vi spelat bättre i maj hade hon kunnat göra 18 mål, säger Granbom.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher