Foto: Peter Welling
Kommunalrådet Lill Jansson inviger den återuppbyggda läktaren, i sällskap med Gisela Carlén, Lerum Friidrotts ordförande.
Foto: Peter Welling
Kommunalrådet Lill Jansson inviger den återuppbyggda läktaren, i sällskap med Gisela Carlén, Lerum Friidrotts ordförande.

Nya läktaren invigd

Allmänt

Något mindre, men modernare och bättre skyddad mot brand. I söndags invigdes den nya läktaren på friidrottsbanan Stonehill.

Det var i samband med Lerum Friidrotts stora tävling Stonehill games som läktaren invigdes med bandklippning och tal av klubbens ordförande Gisela Carlén och kommunalrådet Lill Jansson.

Den förra läktaren förstördes i en anlagd brand i september förra året och dessförinnan hade den renoverats för en hög kostnad vid en tidigare brand. Kommunen har därför valt en tålig stålkonstruktion.

Läktaren är något mindre, knappt 25 meter lång, men mer funktionell. Bland annat finns en bred korridor där det går att bedriva viss träning samt uppvärmning högst upp. Det finns också en särskild plats för rullstolsburna och den innehåller ett värmeförråd som hjälper till att hålla utrustningen i bra skick.

Kostnaden har följt prognosen och landar på 3,4 miljoner kronor.

– Vi har i samband med läktarbygget installerat en ny toalett i den gamla förrådsbyggnaden men den kostnaden går utanför läktarbygget, säger fritidsintendenten Lena Nilsson.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher