Blytung förlust för LIS i Uddevalla

Fotboll

Att åka på ett avgörande baklängesmål i 93:e minuten är alltid jobbigt, och för ett lag i skriande behov av poäng är det extra tungt. I och med lördagens förlust hemma mot IFK Uddevalla växte avståndet upp till säker mark ovanför nedflyttningsstrecket.

Bortalaget inledde starkast, men ett rött kort i den 33:e minuten förändrade matchbilden, enligt LIS tränare Martin Karlsson.

– I början av den andra halvleken hade vi en handfull chanser och vi borde ha gjort något mål, men de hade en otroligt bra målvakt, säger han.

Istället kom alltså ett avgörande mål för gästerna på övertid. I samband med att Lerum hade ett inkast bröt Uddevalla, kontrade och satte matchens enda mål.

– Det kändes jävligt snöpligt.

Martin Karlsson tycker annars att laget har spelat upp sig efter sommaruppehållet. Bland annat tack vare att Markus Hansson åter är i spel efter en skada.

Innan lördagens förlust hade LIS tagit fyra poäng på de tre senaste matcherna och till och med i förra veckans storförlust med 0–7 mot FC Trollhättan hittar tränaren ljusglimtar. Skoftebyns IF, närmast över strecket, tog en poäng i söndags och ligger sju poäng före Lerum, som nu ska försöka dra nytta av tre raka hemmamatcher. Det återstår dock att se om vattensjuka Aspevallen är i spelbart skick.

– I dagsläget är den inte det, säger Martin Karlsson.

De senaste åren har Lerum varit ett starkt höstlag och nu gäller det att följa traditionen om laget ska kunna lämna sin jumboplats och klättra över nedflyttningsstrecket.

– Vi ska försöka ta 15 poäng på de sista fem matcherna. Att hänga kvar har varit målet hela säsongen och så länge vi har en matematisk chans går vi för det.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher