Elfordon stulna i Lerum

Lerum

Två elfordon stals i helgen i centrala Lerum. Ett av dem har nu återfunnits.

I förra veckan drog projektet Pendelpodden igång i Lerum. Det är en del av den större satsningen Hållbara attraktiva stationssamhällen, och går ut på att de som har Västtrafikbiljett får möjlighet att åka eldriven poddtaxi med Bzzt mellan hemmet och tåget för halva priset. Syftet är att underlätta för pendlare.

Transporterna sköts av företaget Bzzt i de Lerumsutvecklade fordonen Zbee och utförs i samarbete med Västtrafik. Men redan samma vecka som projektet drog igång stals de två medverkande fordonen.

De stod parkerade för att laddas vid kommunhuset och försvann någon gång på natten mellan lördag och söndag. Ett av fordonen hittades i onsdags i Sjövik. Den andra poddtaxin är fortfarande försvunnen.

I väntan på att den andra taxin dyker upp eller ett ersättningsfordon kommer på plats har projektet tillfälligt fått läggas på is.

– Jag hoppas att vi kan komma igång igen så snart som möjligt, säger Martin Olofsson, kollektivtrafikstrateg i Lerums kommun.

Testet med pendelpoddarna är tänkt att pågå under hösten och ska därefter utvärderas. Polisen har inga spår efter tjuvarna.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det