Fem begärs häktade för rån

Nyheter

Fem unga män har begärts häktade för fredagens rån mot butiken Snus2 i Hemsjö.

Det var vid tiotiden på fredagen som fem maskerade och beväpnade gärningsmän slog till mot Snus2 i Hemsjö. Tack vare mycket bra vittnes­uppgifter kunde polis omgående få upp ett spår efter rånarna och den bil som de färdades i. Bara en dryg halvtimma efter rånet blev det stopp i utkanten av Lerum.

– De fem är gripna på flyende fot. Några fler gärningsmän har inte varit med ute på plats i vart fall, säger Anders Johansson, gruppchef för polisens utredningsenhet i Alingsås.

De misstänkta gärningsmännen – två 17-åringar, två 18-åringar och en 19-åring – begärdes under måndagen häktade för rån. Fyra av de misstänkta är skrivna på adresser i Göteborgsområdet, den femte har skyddade person- och adressuppgifter.

Männen ska inte vara kända av polis för någon grövre brottslighet sedan tidigare. I de inledande förhören har de misstänkta inte pratat i någon större utsträckning.

Tre av männen ställdes inför häktningsdomstol under måndagseftermiddagen. Häktningsförhandlingar mot de övriga två ska hållas under tisdagen. Gärningsmännen var vid rånet beväpnade med kniv och yxa.

– Det talades inledningsvis om skjutvapen också, men det är inget vi har kunnat verifiera, säger Anders Johansson.

Bytet vid rånet blev i första hand tobaksvaror, vilket var gods som gärningsmännen till viss del dumpade utmed sin flyktväg.

  • Johan Hallberg
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det