Foto: PER ANGER

Gymnasiet får stipendium

LERUM

Lerums gymnasium får Bokmässans bildningsstipendium. Stipendiet delas ut vid en ceremoni på fredag.

Årets huvudtema vid Bokmässan är bildning och med anledning av det delar mässan ut ett stipendium på 25 000 kronor till en person eller organisation som ”med bildning som verktyg arbetar för att främja kunskap, demokrati och tolerans”.

Priset går till Lerums gymnasium för dess arbete med att främja dialog mellan skolelever med följande motivering:
”Genom att introducera multinarrativ i historieundervisningen, en modell där olika perspektiv på historien presenteras sida vid sida, har Lerums gymnasium målmedvetet arbetat för att främja dialog, fördjupa elevernas förståelse av historien och utmana förutfattade meningar.”

Under våren har Lerums gymnasium deltagit i ett pilotprojekt initierat av Segerstedtinstitutet vid Göteborgs universitet. Arbetet är inspirerat av en pedagogisk modell utvecklad i Mellanöstern för att underlätta en framtida fredsprocess mellan israeler och palestinier. Modellen är tänkt att reflektera israelers respektive palestiniers perspektiv på historien och främja en dialog mellan elever i skolmiljö.

– Vi på Lerums gymnasium är mycket glada att vårt mångåriga arbete med mänskliga rättigheter uppmärksammas. Projektet tillsammans med Segerstedtinstitutet passar väl in i hur vi försöker arbeta med dessa frågor och har hjälpt våra elever att få perspektiv på historien, nutiden och framtiden, säger Astrid Kling, rektor på Lerums gymnasium, i ett pressmeddelande.
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det