• Foto: Jörgen Björme
    DEL AV ETT SAMMANHANG. Anneli Holmberg Berg har arbetat utifrån tankar om sammanhang i det måleri hon visar i karosseriet.
  • Foto: Jörgen Björme
    SKULPTÖR. Håkan Wester vid sin skulptur i rostfritt stål, som är hela två och en halv meter hög.
  • Foto: Jörgen Björme
    UTOMHUSKONST. Årets utomhusprojekt har temat Vi sitter vid samma bord. Ett 20-tal personer har tolkat temat. Här syns Leon och Emil Lewandowskis tolkning.

Konsttätt i Norsesund

Norsesund

I helgen har det varit premiär för årets upplaga av Norsesunds konstvandring, som såväl bjuder på en stor samlingsutställning som öppna ateljéer och utomhuskonst.

Årets konstvandring i Norsesund inleddes i regn på lördagen, men vid lunchtid på söndagen kunde konstvandrarna, utöver att ta del av all konst, njuta av en fika i solen utanför Norsesunds karosseri där samlingsutställningen äger rum.

Maffig skulptur

Där visar aktiva medlemmar i Norsesundsgruppen konst & kultur, samt inbjudna konstnärer som tidigare haft en koppling till föreningen, sina verk

En av de inbjudna konstnärer som deltar i samlingsutställningen är Håkan Wester, en av dem som var med och startade konstvandringen år 2000. Han bidrar med en maffig abstrakt skulptur i rostfritt stål.

– Det finns något meditativt med att titta på vissa former, säger han, och kikar mot sin två och en halv meter höga skulptur, som står placerad mitt på golvet i karosseriet, omringad av konst på väggarna.

Om sammanhang

I en annan del av karosseriet finns Anneli Holmberg Berg på plats. Hon har tidigare berättat om hur hon skapar tumörer och metastaser med limspistol. Men i samlingsutställningen bidrar hon med flera små akrylmålning och figurer i ståltråd, med vilka hon utgått från tankegångar om sammanhang.

– Det handlar om hur viktigt det är för oss att vara delar i ett sammanhang och vad vi gör med vår del av livet, säger hon.
Norsesunds konstvandring pågår även till helgen, 16-17 september.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det