Krigande LIS ner i trean

Fotboll

Nu finns inte ens en matematisk möjlighet längre, efter söndagens förlust är det definitivt klart att Lerums IS spelar i division 3 nästa år. Men laget gjorde en stark insats och var nära att stjäla en poäng av serieledande Grebbestads IF.

Med nio poäng att spela för och tio poäng upp till Skoftebyns IF närmast ovanför nedflyttningsstrecket så finns inte längre den minsta chans för Lerum att klara sig kvar för division 2. Liksom vid förra tillfället blir det omedelbar hiss tillbaka till trean.

– Det är tråkigt. Med lite medvind hade vi kunnat hålla serien levande hela vägen in i mål iallafall, men nu blev det inte så och en serie ljuger aldrig, säger LIS tränare Martin Karlsson.

Hans lag höll tätt fram till den 83:e minuten i lördagens möte då hemmalaget Grebbestad gjorde 1–0, som blev matchens enda mål.

– Vi gjorde en riktigt bra match, oj vad vi krigade. De tryckte tillbaka oss ordentligt i delar av matchen men vi försvarade oss bra. Tobias Hansson och Tobias Petersson var klockrena i mittförsvaret och Jonathan Tobiasson i målet var riktigt bra. Hatten av till hela laget som gjorde en otrolig kämpamatch, säger Martin Karlsson.

Han hoppas att laget omedelbart kan ta klivet tillbaka till tvåan, men konstaterar också att LIS inte har samma möjligheter som många av de andra lagen. En policy säger att en stor majoritet av truppen ska bestå av egna produkter, men det krävs också spelare utifrån för att bredda truppen.

– Vi har en handfull juniorer som vi får titta på och prata om, men det behövs lite nytt blod utifrån också. Vi har inte råd att ta några etablerade spelare inifrån Göteborg utan får hitta guldkorn i lägre divisioner. Vi har hittat några spelare som vi är intresserade av men ingenting är klart än.

Vad som däremot är klart är att Peter Sjöberg tar över som tränare. Under de senaste matcherna har han hoppat in och bildat en ledartrio tillsammans med Martin Karlsson och Dennis Kaldrup. Till nästa säsong tar han över huvudansvaret. Peter Sjöberg har inte varit verksam i Lerum tidigare, utan kommer närmast från Utsiktens akademi och har själv spelat division 1-fotboll i Jonsered.

Än är årets säsong dock inte slut och LIS har satt upp ett mål inför de tre sista matcherna.

– Målet är att inte komma sist utan ta oss förbi Lidköping som ligger fyra poäng före oss. Vi möter dem hemma på lördag och vill ta en revansch efter förlusten med 3–1 i somras, säger Martin Karlsson.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher