• Walter Hjeltman får experttips inför luftgevärsskyttet. Foto: Daniel Elfvelin
  • Pianisten och sångaren David Carbe uppträdde två gånger om. Foto: Daniel Elfvelin
  • Årets sjövikare 2017, Emanuel Furbacken, fick sin utmärkelse. Foto: Daniel Elfvelin
  • Foto: Daniel Elfvelin
  • Nyinflyttade sjöviksborna Kasper och Peter Hanses. Foto: Daniel Elfvelin
  • Emilia Wiklund och Emanuel Ström från Sjöviks scouter sålde slut på korven. Foto: Daniel Elfvelin

Lokal torgfest med glimt ut i världen

Sjövik

Piano och sång signerat David Carbe, ceremoni för Årets sjövikare och luftgevärsskytte. Det var några av programpunkterna under Sjöviksdagen, som arrangerades i lördags.

2016 års hällregn har bytts ut mot strålande solsken som lockar många besökare till Bohlins torg. På en bänk i ena hörnet av torget sitter nyinflyttade Peter Hanses tillsammans med sonen Kasper, tre år. Kasper är lite missnöjd med att han bara fick en godisbit tidigare under besöket, men nu verkar han mer nöjd och har fullt fokus på sin kanelbulle som han äter i stora tuggor.

– Vi flyttade hit i början av maj och trivs jättebra. Sjövik är väldigt barnvänligt men det händer inte så mycket så när det händer något så vill man närvara, säger Peter.

I andra änden av torget skjuter Walter Hjeltman luftgevär. Geväret ser överdimensionerat ut i hans händer, men han håller det stadigt och siktar fokuserat. När han efter skyttet får lappen med träffbilden i handen betraktar han den noggrant.
En tvåa och en trea, det var väl bra skjutet?
– Men jag siktade där, säger Walter och pekar på tian i mitten.
Men du träffade ju tavlan, är du nöjd?
– Mm.

Sjöviksdagen arrangeras traditionsenligt med marknadsstånd, tända grillar, fiskedamm och lotteri. På scenen uppträder David Carbe, sångare och pianist som bland annat uppträtt med Robert Wells på Rhapsody in rock, tillsammans med gitarristen Johan Walter.

Som vanligt prisas även Årets sjövikare och i år föll valet på Emanuel Furbacken (som porträtteras i onsdagens papperstidning). Emanuel har tidigare varit aktiv på hemmaplan som pastor i Missionskyrkan och föreståndare på Sjöviksgården. Men utmärkelsen får han framför allt för sitt mångåriga internationella arbete, bland annat i Israel och Palestina. Ove Einebrant i Föreningen Sjövik läser upp motiveringen som avslutas så här:

– Han har varit på resande fot långa perioder. Ändå har han varit Sjövik trogen i alla år. Här har han fått koppla av och hämta krafter för nya uppdrag. Där har han varit en sjövikare mitt i världen.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det