Arkivfoto: Patrik Skoglöw
Arkivfoto: Patrik Skoglöw

Misstänkt inbrott i Ölslanda Gärde

STENKULLEN

Strax efter klockan 20.00 på fredagskvällen skedde ett misstänkt husinbrott i Ölslanda Gärde i Stenkullen. Enligt Maria Abrahamsson, stationsbefäl hos polisen i Alingsås, började det hela med att anmälaren hörde en kraftig smäll från grannbostaden.

– Smällen som grannen hörde var troligtvis fönstret till altandörren som krossades. Polisen kommer att göra en närmre teknisk undersökning under dagen, säger Abrahamsson.

Husägarna ska inte ha varit hemma vid tillfället och det är ännu oklart om inbrottstjuvarna lyckades ta sig in i bostaden och vad de kan ha fått med sig, men händelsen rubriceras i nuläget som grov stöld genom inbrott.

– Anmälaren såg två personer i grannens trädgård och sprang ut för att konfrontera dem var på de två männen flydde från platsen i en bil.

Signalementen är knapphändiga annat än att det ska ha rört sig om två män, och i dagsläget har polisen ingen misstänkt.

– Det börjar bli den tiden på året igen då bostadsinbrotten ökar väldigt kraftigt i och med mörkrets intåg, säger Abrahamsson.

Hon vill slå ett slag för att allmänheten bör vara uppmärksam på höstkanten, speciellt om man är bosatt i ett villaområde.

– Man kanske bor i ett hus som ligger lite i skymundan eller där insynen inte är jättebra, då är det bra om grannar kan hålla ögon och öron öppna, ser man nåt misstänkt ska man ringa polisen.

 

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher