Nu krävs ett mirakel för LIS

Fotboll

När Lerums IS tränare Martin Karlsson vaknade upp i lördags morse drömde han om en vinst för hans eget lag och en förlust för Skoftebyns IF. Det blev tvärtom och nu är chanserna att klara sig kvar i division 2 mikroskopiska.

Det är Skoftebyn närmast nedflyttningsstrecket som är bytet för Lerum att jaga, men efter lördagens omgång är man hopplöst långt efter. Lerum föll hemma mot FBK Karlstad med 2–5 samtidigt som Skoftebyn slog IFK Uddevalla med 4–0. Mad fyra matcher kvar av serien är det tolv poäng att slåss om och Lerum ligger tio poäng bakom.

– Jag är inte korkad, jag inser att det blir extremt svårt men vi kör på. Den 15 oktober är sista matchen och vi kör på tills dess, något annat val har vi inte, säger Martin Karlsson.

Matchen mot Karlstad började bra för Lerum. Tobias Karlsson satte 1–0 på straff i den elfte minuten efter att Felix Kasper blivit fälld och precis innan halvlek satte Jonas Olausson påpassligt 2–0 efter ett missförstånd i Karlsstadsförsvaret.

– Vi gör det jättebra i första halvlek. De är bollskickliga, men vi ligger rätt i positionerna, spelar jättebra i försvaret och har koll på dem, säger Martin Karlsson.

Andra halvlek hinner dock knappt att börja innan gästerna får in ett psykologiskt viktigt reduceringsmål. Därefter skulle det inte dröja länge innan Karlstad både kvitterade och tog ledningen med 2–5. Lerum satsade offensivt och gick ner på en trebackslinje.

– Det sa pang, pang så gjorde de två mål till. Det var en chansning som inte alls gick hem, konstaterar Martin Karlstad.

Nu krävs alltså näst intill ett mirakel för att Lerum ska klara sig kvar. Och det blir inte lättare av att vinst är ett absolut måste borta mot serieledaren Grebbestads IF på lördag.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher