• ARON MIKAEL SIK
    Onsdagsträning för PBK. Medlemmarna övar inför höstens tävlingar. Efteråt vankas det fika.
  • Roland Gunnarsson är PBK:s ordförande sedan tre år.

25 år av umgänge och fällda käglor

Lerum

Pensionärernas bowlingsklubb, PBK, firar 25 år med stor baluns och officiell inbjudan av klubbens seniorer.
– Vi är närmare 80 medlemmar nu, säger ordförande Roland Gunnarsson.

Det är onsdag och bowlingklubben har träning i bowlinghallen på Vattenpalatset. Lokalen är fullsatt, ett femtiotal damer och herrar turas om att slå strikes och missar. De drar lott innan de börjar och slumpas ihop, på det sättet får de en bra spridning på lagen, som delas upp i fyra och fyra.

– Det är många par som kommer hit, nästan alla känner varandra numera, men det är ett ypperligt tillfälle att lära känna nya människor. Vi har ingen rekrytering utan det sprids muntligt.

Man måste inte vara pensionär för att gå med i klubben, men de har en tillämpad ålderspolicy på 55 plus. En som har varit med ett bra tag är Bo Olsen, 81, medlem sedan 20 år.

– Jag kommer hit för den sociala biten först och främst, bowlingen går ju som den går, säger han och skrattar.

PBK är en förening med sedvanlig verksamhet som årsmöten, styrelsträffar och en uttagningskommitté för lagen som deltar i tävlingar mot grannkommunernas systerklubbar. Roland Gunnarsson och styrelsen hade möte tidigare under förmiddagen och på dagordningen stod föreningens antågande 25-årsfest som hålls 26 oktober.

Bjudit in hedersgäster

– Vi har bjudit in våra veteraner, de var föregångarna till PBK, de är våra hedersgäster. Det blir välkomstdrink och buffé nere på Torarica, berättar Roland.

Föreningens program är fullspäckat under hösten och nu trycker man upp programblad för samtliga aktiviteter. I november är det veteranmatch hemma, bortamatch mot Borås, Jul-Cup och styrelsemöten.

Föreningen är stolta över den höga jämvikten mellan män och kvinnor, det är nästan 50/50. Ingela Eriksson och hennes make är medlemmar sedan 17 år och besöker regelbundet träningarna. Ingela var även ordförande i föreningen i flera år.

– Det är perfekt som social aktivitet, dessutom får man tillfälle att röra på sig, jag rekommenderar verkligen de som är nyfikna att komma hit, berättar hon.

Ska ni gå på 25-årsjubileumet?

– Ja, visst ska vi det.

  • Aron Mikael Sik
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det