Damderby med en ny favorit

Innebandy

Förra säsongens möten slutade med förkrossande Lerumssegrar, 11–1 och 10–2. Men förutsättningarna har förändrats radikalt inför lördagens match och Floda har goda chanser att ta sin andra derbyseger någonsin.

Spelare in och spelare ut. Villkoren kan skifta snabbt mellan olika säsonger, det är båda kommunens damlag i innebandy bevis på. FBC Lerum befinner sig i en generationsväxling samtidigt som Floda IBK fått starka tillskott både i form av återvändare från Partille och nyförvärv från lokalkonkurrenten. Elin Lundblad från FBC och Alinde Fredriksson från Partille toppar seriens poängliga med elva poäng var.

Sannolikheten för att Lerum ska återupprepa sina överlägsna segrar från förra säsongen är så nära noll man kan komma.

– Historiskt sätt vinner Lerum de flesta matcherna men nu hade vi tänkt ändra på det och vinna, säger Flodas tränare Claes Svanström.

Floda har bara vunnit ett tidigare damderby, 2014, och utöver det har man tagit en poäng efter en förlust i sudden death.

– Den här gången tror jag att vi kommer att ha ett spelövertag och ska jag tippa tror och hoppas jag att vi vinner med två bollar. Men ett derby är ett derby. Det kommer nog att vara lite nervöst och opolerat spel, en sån match som publiken tycker om men som tränarna tycker är jobbig, säger Claes Svanström.

Även FBC:s tränare Christoffer Sturesson håller med om att favoritskapet skiftat, men han vill inte sträcka sig så långt som att kalla Floda för storasyster i kommunen.

– Jag vet inte om man ska prata om storasyster om man ser till klubbarna i stort, men Floda är lite större favoriter än i tidigare derbyn, säger han.

Målen har uteblivit, men spelmässigt tycker han ändå att hans lag tog ett kliv framåt i förra veckans matcher även om de slutade med två förluster. Resultatet blev 2–5 både mot Ale på söndagen och Burås på tisdagen.

– Jag tror på en bra innebandymatch mellan två bra lag och det är kul att Floda valt att lägga matchen i Rydsbergshallen så det kan komma en stor publik, säger Christoffer Sturesson.

Båda lagen kommer till spel med sina trupper i stort sett intakta. I FBC är Johanna Bistedt tillbaka och då saknas enbart långtidssjuka Elsa Dahl. I Floda saknas Vendela Nilsson som också varit sjuk under en längre period.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher