Baltichov klarade kraftprovet

Handboll

HANDBOLL: Efter en seriestart med enbart segrar väntade Rosendal som den första stora värdemätaren. Baltichov klarade även den uppgiften och vann mot förra säsongens seriesegrare Rosendal med 30-37 på bortaplan.

Rosendal är farmarlag till elitserielaget RIK och ställde upp med flertalet spelare med meriter från högsta serien. Baltichov började trevande och hamnade i underläge, 5-1, innan man fick ordning på spelet. Efter tio minuter stod det 5-6 och därefter var Baltichov i ledningen under hela matchen.

– Vi visar att vårt omställningsspel även fungerar mot toppmotstånd vilket resulterar i flertalet kontringsmål, säger tränaren Martin Thyr.

Han lyfter också fram den jämna och breda truppen, vilket matchens tio olika målskyttar vittnar om. Liksom i förra omgången blev Hannes Rybo lagets bäste målskytt med nio mål.

– Jag vill gärna ge extra beröm till vår målvakt Henrik Widlund, lagkapten Anton Svensson och vår försvarsgeneral Viktor Granholm. Deras hårda arbete ger utrymme för lagkamraterna att glänsa i spelet.

Baltichov leder serien på maximala åtta poäng efter fyra omgångar. Den digra målskörden håller i sig och 37 fortsätter att var något av ett lyckotal. Det var den tredje matchen i ordningen som Stenkullenlaget gjorde så många mål, också i den fjärde matchen gjorde man över 30 mål.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher