Baltichov överraskade i Linköping

Handboll:

Baltichov var beredd på en tuff prövning i seriepremiären borta mot Linköping. Gästerna gick på knock i första halvlek och vann med 16–23.

Baltichov, som kommer från division 2, hade stor respekt för motståndaren med flera allsvenska säsonger bakom sig. Men när matchen kom igång var det bortalaget som omedelbart tog greppet.

– Vi spelar super i första halvlek där vi står helt suveränt i vårt försvarsspel, säger tränaren Jesper Nielsen.

På flera olika sätt försökte Linköping förgäves luckra Baltichovs försvar, som i samspel med skickliga målvakten Marie Olsson såg till att det inte blev flera än nio insläppta mål i den första halvleken.

– Anfallsmässigt spelar vi med en väldigt stort tålamod.

Som mest ledde Baltichov med hela tio mål innan Linköping kröp något närmare på slutet. Sofia Nyström utsågs till matchens bästa spelare. Med sex mål blev hon matchens bästa målskytt och styrde även försvarsspelet väl med Catrin Kullman. Jesper Nielsen berömmer även nämnda målvakten Marie Olsson, som räddade 50 procent av skotten, samt Tove Olsson och fyramålsskytten Linnea Aruvald.

Värda gratisplatsen

Åtminstone sett till premiären tycks Baltichov välförtjänt av platsen i division 1, som de fick sedan ett lag drog sig ur serien i somras. Laget består av fler rutinerade spelare jämfört med förra säsongen och dessutom har flera unga spelare visat framfötterna under försäsongen.

Truppen har nio nya spelare: Målvakterna Amanda Köster, från Trollhättan och Marie Olsson, Kärra, högersexorna Julia Bjerksjö Dahlberg, Trollhättan och Ronja Persson, Sävehof, nio- metarna Jennie Horonyi, Warta, Kajsa Fjelner, Torslanda, och Tove Olsson, Heid, Anna Berntsson, Alingsås, samt Elin Svensson som är tillbaka efter resa. Dessutom har Baltichov flyttat upp junioren Linn Gerdtham, mittsexa.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher