• ARON MIKAEL SIK
  Elin Brouzell är delägare av Fanny Michel.
 • ARON MIKAEL SIK
  Mikael Edvardson på Floda fisk & delikatesser.
 • ARON MIKAEL SIK
  Leif och Ann-Sofie Gustafsson på Floda Skog och trädgård
 • ARON MIKAEL SIK
  Gustaf Elsing tog emot priset mitt under en pågående operation.

De kan prisas i näringslivet

Lerums kommun

Årets stora gala för företagare firas för femte gången och som brukligt är blev de nominerade meddelade med blombukett och galabiljett.

Näringslivschefen Åsa Qvist Ek åkte runt tillsammans med Företagarföreningens ordförande Sven Karlsson och uppvaktade de nominerade näringsidkarna med blommor och en officiell inbjudan. Sju kategorier av priser kommer att delas ut på galan och en ny kategori för i år är Årets tillväxtföretag.

– Jag blev riktigt överraskad, jag kände inte ens till det här priset, säger Mikael Edvardson på Floda fisk och delikatesser. Hans verksamhet är nominerad i kategorin Årets uppstickare.

Nomineringen går till på följande vis: vem som helst får nominera valfritt företag verksamt i kommunen. Därefter väljer galans samarbetspartners ut tre företag per kategori som sedan har chans att ta hem priset.

På Lerums djurklinik blev Gustaf Elsing, ägare och veterinär, överraskad med blomster och biljett.

– Jag har läst om galan, men det är inget jag tänkt på för egen del, säger han innan han måste återgå till arbetet med en hund som ligger sövd i operationsrummet.

Goda chanser

Åsa Qvist Ek berättar att det är tre nominerade per kategori, vilket ger goda chanser att vinna. Galan har en tävlingsvärd för varje pris, Näringslivsenheten och Business region Göteborg och värdarna blir som en slags jury. Det är galagruppen och deras samarbetspartners som väljer ut alla nominerade.

På Floda Skog & Trädgård blev man nominerad till Årets tillväxtföretag vilket roade ägarna Leif och Ann-Sofie Gustafsson.

– Det här får man vara stolt över, vi känner ju till galan såklart.

Även Elin Brouzell, som är delägare i klädbutiken Fanny Michel vid Hedefors bruk, är också glad för sin nominering i den nya kategorin Årets tillväxtföretag.

– Det var oväntat för min första tanke är att vi inte är etablerade i kommunen. Men vi har ju lager och kontor här, säger hon, jag undrar vem som kan ha nominerat oss.

Nu väntar galakväll med mingel och trerätters för de nominerade företagen.

 • Aron Mikael Sik
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det