Emelie tuffare och stabilare

Enduro

Placeringen blev inte riktigt vad Emelie Nilsson Borg tänkt sig. Men efter en svacka den senaste tiden åkte hon ändå ifrån SM-avslutningen med en positiv känsla och ett kvitto på att hon tagit kliv framåt under säsongen.

Det blev en nionde plats för MA Lerumföraren i den sista SM-deltävlingen i Bollnäs i helgen.

– Placeringen är jag inte jättenöjd med, men som helhet gick det jättebra. Jag fick problem på ett av proven där jag tappade mycket tid, annars hade jag nog blivit fyra, säger Emelie Nilsson Borg.

Hon hade häng på en femteplacering totalt men slutade nu sexa, vilket ändå är två placeringar bättre än förra året. Detta samtidigt som damklassen blivit tuffare.

– Alla tjejerna kör bättre, men det känns som jag har blivit tuffare och mer stabil i år. Jag vet att jag kan mer och har varit med uppe i toppen, men jag får ta ett steg i taget och nästa säsong siktar jag högre.

Efter en bra första halva av säsongen har Emelie Nilsson Borg haft en svacka sedan i somras. Därför var det extra skönt att avsluta SM-serien med en positiv känsla, som hon nu tar med sig i uppladdningen inför Gotland Grand National som avslutar säsongen sista helgen i oktober.

– Det är en av de största tävlingarna i Sverige så där vill jag vara med högt upp.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher