lt10FBC Lerum integration

FBC:s integrationslag förebild på konferens

Innebandy

Svenska Innebandyförbundet har fått upp ögonen för FBC Lerums projekt för integration. Nästa torsdag berättar lagledaren Karin Bistedt om klubbens lag för flyktingkillar på en integrationskonferens.

Karin Bistedt är en av tio föreläsare på konferensen i Stockholm.

– Det är roligt att de lyfter fram oss, säger hon.

Under sin tid på scenen vill hon förmedla att det med enkla medel går att göra en insats.

– Jag vill visa att det inte behöver vara så svårt. Vi började utan någon egentlig tanke mer än att erbjuda en fritidssysselsättning.

Projektet för ensamkommande ungdomar startade hösten 2015 och mynnade ut i laget FBC Lerum Integration. Man satte upp ett mål att slussa in killarna i klubbens övriga lag, men i och med deras ovissa framtid har man bytt fokus.

– De flesta har inget uppehållstillstånd och många av killarna flyttar runt bland olika familjer, någon bor hos en kompis i Göteborg och har svårt att komma till träningarna, så under de premisserna är det svårt, säger Karin Bistedt.

Även om ett par killar är på väg att ta steget vidare koncentrerar man sig nu på att skapa en god sammanhållning i den befintliga gruppen och man försöker att locka till sig fler spelare. Tillsammans med ett par lagmedlemmar har Karin Bistedt besökt gymnasiet för att berätta om verksamheten för nyanlända.

Förra hösten startade First League, Sveriges första nybörjarserie i innebandy, och nu gör FBC Lerum Integration i sin andra säsong i serien.

– Första matchen slutade 2–2 mot Bergsjön. Nu när serien kommit igång växer intressen igen och vi är 10-15 spelare på varje träning.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher