Foto: privat
Freddie Eriksson kände sig hedrad när han uppvaktades efter 200 matcher i LBK. Här tillsammans med lagledaren Uno Nilsson och ordföranden Jonas Harström.
Foto: privat
Freddie Eriksson kände sig hedrad när han uppvaktades efter 200 matcher i LBK. Här tillsammans med lagledaren Uno Nilsson och ordföranden Jonas Harström.

Firades efter 200 LBK-matcher

Ishockey

Ett lockande tränarerbjudande efter förra säsongen gjorde att Freddie Eriksson avslutade karriären efter 199 matcher i Lerums BK. Men saknaden efter att själv få vara ute på isen blev för stor. Med comebacken i moderklubben har han nu passerat 200-strecket, och förra veckan hyllades han i Vättlehallen.

Det var innan machen mot Chalmers förra onsdagen som klubben firade Freddie Eriksson. Den 30-årige forwarden visste ingenting på förhand när han fick ta emot en glasstattyett och blommor.

– De andra spelarna radade upp sig på blålinjen och klubben höll ett litet tal till mig. Jag kände mig stolt, hedrad och lite rörd. Jag vill tacka alla för den fina uppvaktningen, säger Freddie Eriksson.

Inre redo att sluta

Men det var nära att det inte blev något jubileum. Freddie Eriksson tackade ja till att bli assisterande tränare för Göteborg HC i damernas högsta serie. Han hade full koll på statistiken och det gnagde lite att lämna laget efter 199 matcher, men erbjudandet kändes för bra för att tacka nej till.

– Jag kände att det var lite av en once in a lifetime-möjlighet och en kul grej att testa på. Men jag var inte riktigt redo att lägga ner, suget var för stort att komma tillbaka.

Freddie funderade fram och tillbaka, men bestämde sig till slut för att avsäga sig uppdraget.

– Det kanske inte är så många år till jag kan spela och vill inte ångra mig senare. Jag vill hålla på till kroppen eller huvudet säger ifrån, men nu tycker jag fortfarande att det är förbannat roligt att spela hockey, säger han.

Känner trygghet i LBK

Freddie har spelat en säsong i Göteborg och var under en kort period även utlånad till Alingsås, men annars har han varit trogen LBK sedan starten i hockeyskolan säsongen 92/93.

– Jag har svårt att spela med hjärtat någon annanstans. Jag tror jag är väldigt hemmakär och jag trivs så bra i föreningen, i hallen och med alla människor, jag känner en trygghet här, säger han.

När han nu återvänt till Lerum är det till ett lag förstärkt med flera spelare under sommaren och förra veckans segrar, 11–1 mot Chalmers och 6–4 mot Varberg innebär fyra vinster och en förlust så här långt.

– Nu ska det bli spännande med den tidiga seriefinalen borta mot Partille på onsdag (läs idag). De har börjat riktigt bra och ligger en poäng före oss, säger Freddie Erikssson.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher