Foto: Daniel Elfvelin
I slutet på nästa vecka spelar Sandra Hawerman en fyrnationsturnering med U19-landslaget.
Foto: Daniel Elfvelin
I slutet på nästa vecka spelar Sandra Hawerman en fyrnationsturnering med U19-landslaget.

Hawerman i U19-landslaget efter stark allsvensk debut

Innebandy

Ett sms på mobilen gjorde att Sandra Hawerman inte hade en chans att koncentrera sig i slutet av torsdagens skoldag. Men den smällen tog hon mer än gärna. ”Grattis, du är uttagen till U19-landslaget”, stod det i meddelandet.

Sedan i somras har Lerumsbon och den tidigare FBC-spelaren Sandra Hawerman vetat att hon varit en kandidat till en plats i U19-landslaget. Men hon har inte velat hoppas på för mycket och tänkt att förbundskaptenen nog skulle låta henne visa lite mer vad hon går för i allsvenska Göteborg först. Men så kom alltså det positiva beskedet i torsdags, mitt under en lektion i svenska.

– Jag kunde ju inte skrika rakt ut så jag bara satt där och log och skrev ett diskret meddelande till mamma och pappa, säger hon.

Efter lektionen i svenska återstod ytterligare en lektion men då handlade tankarna till 100 procent om blågul innebandy och noll procent om skolan.

– Jag har ingen aning om vad läraren sa, jag tror det var något om kristendom, men jag tänker att jag får läsa igen det senare.

Bra start i Göteborg

18-åringen, som pluggar på Lerums innebandygymnasium, bytte från FBC till Göteborg inför den här säsongen och berättar att hon snabbt hittat sin roll i det nya laget som toppar allsvenskan efter sex inledande vinster. Hittills har det blivit sju poäng och i den senaste matchen tog hon plats i förstafemman.

– Jag spelade med två riktigt bra spelare som kommer från Pixbo, men det viktiga är att jag får spela, säger hon.

Landslagsdebuten sker i en fyrnationsturnering mot Finland, Schweiz och Tjeckien den 2 till 5 november.

– Jag har knappt smält beskedet än, men jag tänker att jag bara ska gå in och försöka vara så lugn som möjligt även om det självklart kommer vara jättestort att stå och sjunga nationalsången. Sen har alla runt omkring mig sagt att jag ska njuta, så det ska jag försöka göra.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher