I morse hade min dotter och jag kunnat dö på Aspenvägen

Debatt

Som boende på Almekärrsplatån är vi nog alla tacksamma för den rondell som nu byggs i trevägskorsningen Ekollonvägen och Aspenvägen. Men problemet är att de bilister som bara ska förbi ombyggnaden fortfarande susar förbi byggarbetsplatsen i mellan 50-70 km/timmen, utan att lätta på gasen det minsta.

Så när jag ska svänga ut på Aspenvägen så är det som vanligt ett tjockt sjok av bilar som försöker svänga höger och vänster genom den strida och snabba ström av bilar på Aspenvägen. Bilar där ingen verkar ha en tanke på att sakta ner, släppa fram eller ha ett bussigt beteende.

Själv ska jag åt vänster, över hela vägbanan och tar, som vanligt, etappen över vägen med ett mellanstopp vid ”mittrefugen”. Från början är det långt till nästa bil från höger men när jag är i mitten inser jag att bilen gasar på duktigt. Och jag tvingas bromsa helt. För den nya tvära svängen vid byggplatsen och min lilla motorsvaga bil kommer annars att ha denna bilen upp på bakskärmen.

Istället får vi en bil, som precis som jag försöker ta sig över vägen, upp på bakskärmen. Det är ren änglavakt som gör att vi inte puttas ut i körfältet. En påkörning från höger i 70 km och med en mur av betonggrisar på vänster sida hade vi inte överlevt i vår lilla Aygo. Det stannar vid plåtskador och skräck inombords.

Så – fram tills entreprenören och kommunen åtgärdat säkerheten kring bygget.
Släpp på gasen!

  • Susanne
En kommentar
Dela innehållet

Skriv en kommentar

  1. Är färdj**ligt med dessa som tokkör förbi arbeten och ständigt tränger sig. Aldrig använder blinkers eller vägrar gå in i högerfilen på motorvägen trotts att där är tomt.

    Något som oroar mig som bott i kommunen hela mitt liv är detta att det byggs och byggs i alla delar av kommunen men våra (riktiga) matarvägar skall göras säkrare med busshållsplatser mitt i vägen så ingen kan köra förbi, gubb i mer eller mindre alla korsningar och förträngningar där folk gasar för att komma först.

    Trafikvettet tryter för att folk blir frustrerade och kommunens lösningen är att få in ännu mer bilar genom att förtäta och få samhällerna att växa men vägarna blir mindre och mindre framkomliga. Då blir det farligt så vi sänker hastigheten och bygger lite mer gupp och gärna några mer områden så fler skall köra på vägen som redan innan hade svårt att svälja trafikflödet.

    Bygg om vägarna säkra med bra framkomlighet innan nya stora områden byggs och bygg en ny avfart på E20 så Lerums centrum är möjligt att besöka även 16-18 på vardagar.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det