Kvalkaraktär när FBC tog en poäng

Innebandy

Det var en välbekant motståndare som gästade FBC Lerum hemmapremiären, då man för sjätte gången det senaste året mötte man Partille. Liksom i samtliga de andra matcherna blev det en jämn tillställning och den här gången kunde inte ens sudden death skilja lagen åt.

I och med vårens kvalmatcher har det blivit många drabbningar mot
Partille. Liksom vid tre tidigare tillfällen under 2016 och 2017 gick söndagens match till förlängning. FBC-tränaren Mattias Flodén berättar att det blev en match av kvalkaraktär med två jämna lag som riktade in sig på att inte bjuda på några gratismål.

– Den skiljde sig mycket åt från premiären mot Zenith som var öppen och ostrukturerad. Vi höll lite i handbromsen och det gjorde även Partille. Det var tillknäppt med två lag som var noggranna i sitt spel och försökte värdera lägena.

I andra perioden blixtrade FBC till och tog en tvåmålsledning genom mål av Fredrik Bäckman och Anton Rieden. Därefter fanns det bud på 3–0, men istället både reducerade och kvitterade Partille till 2–2 innan perioden var slut. Några fler mål blev det inte i matchen. Förra veckans femmålsskytt Pontus Persson var närmast att avgöra, men Pontus Persson, men hans backhandskott slickade stolpen på utsidan.

Samma dag som matchen mot Partille presenterade Lerum ett sent nyförvärv i backen Niklas Apelqvist från Borås IBF. Dialogen har pågått sedan i april och Mattias Flodén är glad över ytterligare en förstärkning.

– Det är en spännande spelare som är spelskicklig och kvick på trånga ytor. Han är bra på att ”slå ut” sin motståndare och det är viktigt eftersom vi möter många uppställda försvar. Sen är det en bra kille som har ambitioner, säger han.

Närmast väntar bortamatch mot Lidköping, fullpoängare så här lågt som rivstartade serien med att vinna med hela 19–4 mot Borås. FBC-tränaren tror på en matchbild med annat ansikte än mötet med Partille.

– Sedan förra säsongen har de värvat tre, fyra riktigt bra offensiva spelare och jag tror att det blir en mer öppen match. De är en av favoriterna i serien och vi förlorade med 6–7 i en träningsmatch så det blir en bra prövning.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher