Lerums kommun
Lysande stubbar. Klätterstubbar av detta slag har använts som inspiration för kommunen.
Lerums kommun
Lysande stubbar. Klätterstubbar av detta slag har använts som inspiration för kommunen.

Lekplats med insektstema byggs ut

Floda

Lekplatsen Spindelskogen i centrala Floda byggs nu ut med en rad olika element. Huvudattraktionen är en större rutschkana. Precis som förra gången har barnen fått vara med och bestämma.

Kommunen har tillsammans med barn från bland annat Montessoriskolan tagit fram en plan för hur den populära lekplatsen ska byggas ut.

– Vi har haft workshops med barnen, och även haft lite input från det tidigare arbetet med lekplatsen, säger Hanna Jonsson, på projektenheten.

Marken ägs av Montessoriskolan och arrenderas av kommunen. Det nya bygget startade i månadsskiftet och kommer stå färdigt månadsskiftet november/december.

Många olika nyheter

Kommunen har lagt ut ritandet på en arkitektbyrå som har tagit fram skisser på en rad olika nya element för lekplatsen. Det som byggs nu är klätterstubbar, utegym och uteklassrum, små ekollonhus, studsmattor och en stor rutschkana som huvudattraktion.

– Några saker fick vi stryka tyvärr, det är bland annat de lysande spindeläggen och även insektshotellet, säger Hanna Jonsson.

Vad är ett insektshotell?

– Det var tänkt som en byggnad med rör och tegelstenar som man fyller med olika insekter. Tanken är att man ska kunna se hur de bygger bo, men nu blir det inte av.

Hur har ni valt ut det som ska byggas?

– Vi har bollat de olika förslagen fram och tillbaka. Det har varit ett uttalat önskemål att åka rutschkana från flera håll, så därför blir det två nya rutschkanor, säger Hanna Jonsson.

Bättre belysning

Hon menar också att man nu satsar på utökad och bättre belysning i hela parken för att underlätta för besök. Dessutom tillkommer en grillplats med fler sittplatser.

– Vi bor ju i Sverige, det är mörkt på vintern, det är klart att lekplatsen måste gå att besöka även under vintern, säger hon.

  • Aron Mikael Sik
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher