Spelande tränaren Anders Karlsson vinner en boll i segermatchen mot Linus Brännström. Foto: Daniel Elfvelin
Spelande tränaren Anders Karlsson vinner en boll i segermatchen mot Linus Brännström. Foto: Daniel Elfvelin

LIF tog historiska segrar

Bordtennis

BORDTENNIS: När lördagens matcher startade hade Lekstorps IF inte en enda vinst i division 1. Ett facit som gällde både för det inledande sammandraget för en månad sedan samt två tidigare säsonger i serien. När en lång dag i Hjällsnäshallen var över hade man inte bara vunnit den ena, utan båda, matcherna mot Mariedals IK och Alingsås PP.

Vid två tidigare tillfällen har Lekstorps IF varit uppe och vänt i division 1. Det har varit säsonger med långa rader av förluster och bara en inspelad poäng. Spelarna i LIF är beredda på att få det tufft även den här gången och premiärmatcherna i slutet av september slutade med två nya förluster. Men på hemmaplan i lördags skedde en islossning. Man startade med att köra över Mariedal med 8-1 och vann sedan en jämn match mot Alingsås med 8-6.

– Nu är jag mör i kroppen, den tar fruktansvärt mycket stryk, men det var det värt. Det var fantastiskt roligt och ingenting vi hade räknat med, säger spelande tränaren Anders Karlsson

Målet inför premiären var att överträffa tidigare säsonger och ta mer än en poäng i serien, drömscenariot var att klara sig kvar. Nu är drömscenariot mer av ett rimligt mål. LIF måste komma bland de sex bästa lagen för att slippa direkt nedflyttning och Mariedal är sannolikt ett av två lag som man måste ha bakom sig.

– Vi var nog knappa favoriter där och jag tänkte att vi kunde vinna med 8-5, 8-4 om det ville sig väl, men att vi skulle vinna så stort som 8-1 trodde jag inte, säger Anders Karlsson, som påpekar att de stora segersiffrorna kan visa sig viktiga i slutskedet av säsongen.

Emil Pettersson är lika förvånad.
– Det var överraskande klara siffror och alla spelade på sin högsta nivå, säger han.

Känslan inför den första matchen var att två poäng var nödvändigt för att inte tappa för mycket mark. Efter den övertygande segern släppte en del nerver, analyserar den spelande tränaren. Men samtidigt fanns vetskapen om att dagens andra motståndare skulle bli betydligt svårare att knäcka. Det finns en stor rivalitet mellan lagen, Alingsås är ett förväntat topplag och hade besegrat svåra Horreds BTK i sin första match.

– På förhand kände de nog inte att vi skulle kunna rubba dem, därför var det extra roligt, säger Anders Karlsson.

Mötet blev dramatiskt och hälften av matcherna skulle komma att avgöras i skiljeset. Lekstorp började starkt och tog ledningen med 2-0 efter att Anders Karlsson vunnit en match full av prestige mot Linus Brännström.

– Jag har varit tränare för honom men vi har bara mötts en gång tidigare, i finalen av Västsvenska mästerskapet. Jag vann i skiljebollar då också. Det är små marginaler från riktig besvikelse till att vara riktigt nöjd, konstaterar han.

Den spelande tränaren känner sig lite ringrostig. För första gången i karriären avbröt han en match på grund av en handskada förra hösten och i maj opererades han. Ännu är han inte fullt återställd.
– Det känns stelt och jag vågar inte träna så mycket som jag borde göra för att spela matcher, men jag spelar på inspiration, säger han.

Även Emil Pettersson tog en viktig seger i inledningen när han slog Henrik Drottz. LIF-spelaren knöt båda nävarna och vrålade ut sin glädje efter seger med 11-9 i skiljeset.

– Det var kul att vinna för vi har mötts sju, åtta gånger tidigare och jag har aldrig slagit honom, säger han.

Alingsås kröp närmare men duon Pettersson/Karlsson såg till att Lekstorp återigen drygade ut ledningen till 6-4 efter dubblarna. Alingsås gick sedan ikapp och kvitterade men efter segrar genom Tony Tenvid och Joakim Jarfjord i de två sista singlarna säkrade Lekstorp segern.
Slutresultatet förutsåg Joakim Sjögren, som under dagen spelade två dubbelmatcher, redan efter den jämna starten.

– Vi vinner med 8-6, tippade han.

Med fyra poäng klev LIF upp på femte plats i tabellen och hoppet om att klara sig kvar i serien lever i allra högsta grad.

– Det ser inte omöjligt ut, säger Joakim Sjögren.

Anders Karlsson tror att mötet med Kristinehamns BTF i nästa seriesammandrag blir en nyckelmatch.

– De har inte tagit poäng än och vinner vi där så har vi både Mariedal och Kristinehamn bakom oss. Håller vi oss framför dem så kommer vi minst på kvalplats.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher