LSOK i 25-mannastafet

Orientering

Mängder av löpare från Lerums SOK fanns med i det myller av löpare som i helgen deltog i en 25-mannastafett utanför Stockholm. Ett misstag ledde till diskvalificering, men klubbens Jonas Axelsson ser ändå tävlingen som en framgång och dagen efter blev det fyra individuella pallplatser.

Precis som stora delar av orienteringssverige tog sig Lerums SOK till Vårsta för att springa 25-mannastafett i lördags och en individuell tävling i söndags.

LSOK sprang med ett starkt lag i stafetten där hela 9 000 löpare deltog. I ett startfält på cirka 380 lag var det bara drygt 100 lag som sprang i mål före LSOK, som dock diskvalificerades.

– Tyvärr saknades en stämpling vid en av kontrollerna vid målgång på en av sträckorna så laget får inget officiellt resultat. Stärkta av de fina prestationerna ser klubben redan fram emot nästa års tävling. Denna helg är minst lika viktig ur den sociala aspekten med över 40 medlemmar som åker buss och bor tillsammans, säger Jonas Axelsson i en rapport.

På söndagens regniga medeldistanstävling tog LSOK fyra pallplatser. Lina Samor fick kliva högst upp på pallen efter seger i klassen D35. Sara Alfredsson blev tvåa i D12 kort och Selma Moqvist trea i klassen D18. I tuff konkurrens i klassen D12 gjorde Maja Axelsson ett av årets bästa lopp och blev trea.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher